Luksuzni domovi najbogatejših voznikov Formule 1

0

Športni zvezdniki so vedno na očeh javnosti. Njihova zasebna življenja so vedno zanimiva tema za navdušence, in prav tako je tudi v primeru voznikov Formule 1. Znano je, da najboljši vozniki zaslužijo več deset milijonov letno, kar jim omogoča brezskrbno luksuzno življenje, ki ga bodisi skrbno skrivajo bodisi radostno delijo preko družabnih omrežij. Med najbbogatejše voznike sodijo Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel in Kimi Raikkonen. Svoje premoženje so med drugih vložili tudi v razkošne nepremičnine.

Formula 1 – Plače dirkačev v sezoni 2019

schumacher house

Michael Schumacher: Vila ob Ženevskem jezeru v Švici

Michael Schumacher je zagotovo voznik, ki bo za vedno ostal v spominu. V svoji karieri je postavil precej rekordov, ki so še do danes ostali nedotaknjeni.

Katerih 7 Schumacherjevih rekordov lahko preseže Lewis Hamilton

Le redki vozniki so postavili mejo tako visoko, kakor Michael Schumacher ali pred njim Ayrton Senna. Schumacher se je zapisal v zgodovino s svojo neprekosljivostjo. Že v času svoje fenomenalne kariere v Formuli 1 je postal vzornik mnogim voznikom in tudi nove generacije nanj gledajo kot na legendo.

Michael Schumacher: Iz zakulisja življenja po usodni nesreči – II. del

Schumacher je tudi za Mercedesovo ekipo odpeljal nekaj nepozabnih dirk, toda vrhunec svoje kariere je doživel pri Ferrariju. Trenutno okreva od resne smučarske nesreče, ki ga je skoraj stala življenja. V svoji dolgi in uspešni karieri je kar sedemkrat postal svetovni prvak Formule 1, kar do sedaj ni uspelo še nikomur. S takšno briljantno kariero je seveda tudi dobro zaslužil in precej vlagal v nepremičnine. Njegova vila ob Ženevskem jezeru je le ena izmed mnogih posesti v lasti družine Schumacher. Schumacherjevo premoženje naj bi po ocenah znašalo 714 milijonov evrov, veliko tega denarja pa gre za njegovo zdravljenje.

hamilton apartma manhattan

Lewis Hamilton: Luksuzen apartma na Manhattnu v New Yorku

Lewis Hamilton ima kot petkratni svetovni prvak in trenutno najboljši voznik v Formuli 1 seveda tudi temu primerno plačo. Poleg tega spada med najbogatejše voznike v celotni zgodovini Formule 1. Kljub 34. letom starosti je njegovo premoženje po ocenah vredno že 255 milijonov evrov.

Lewis Hamilton na divji zabavi na Coachelli

Lewis si zato brez skrbi lahko privošči ves luksuz, ki ga ponuja ta svet. Najema privatna letala, prireja zabave, uživa v različnih adrenalinskih športih in družbi mnogih žensk. Svoje zvezdniško življenje pogosto deli tudi na družabnih omrežjih. Mediji z velikim navdušenjem pišejo o njegovi zasebnosti, morda celo bolj kakor o njegovih dosežkih na progi.

Hamilton ponovno zaljubljen?

Za nekoga, ki je izhaja iz skromnega okolja Stevenaga, je Lewis Hamilton dosegel ogromno. Pohvali se lahko z 42 najhitrejšimi krogi, 5 naslovi svetovnega prvaka in 76 zmagami. S tem si je zagotovil razkošno življenja, kakršno se tudi pričakuje od znane športne in modne ikone sodobnega časa.

Lewis Hamilton s slabim milijonom tedenske plače presegel tudi Cristiana Ronalda

Pred kratkim je kupil razkošno podstrešno stanovanje na Manhattnu, saj obožuje New York. Cena tega luksuznega apartmaja naj bi bila 5 do 9 milijonov evrov, sedaj ko je v Lewisovi lasti pa bo le še pridobil na ceni.

alonso house spain

Fernando Alonso: Razkošna vila na severu Španije

Fernando Alonso ni le talentiran in spoštovan, pač pa tudi eden najbogatejših voznikov Formule 1. Njegovi karieri je posvečen cel muzej v Španiji, kjer si je možno ogledati njegova tekmovalna vozila, čelade, kombinezone in pokale. Nekdanji Ferrarijev voznik je z Renaultom osvojil dva naslova svetovnega prvaka, letos pa osvaja naslove tudi v drugih serijah.

Alonso naj bi pred kratkim kupil novo nepremičnino v Dubaju, poleg tega pa ima v svoji rodni Španiji v lasti že fantastično razkošno vilo. Premoženje Fernanda Alonsa se ocenjuje okoli 250 milijonov evrov. Če se bo dvakratni svetovni prvak v letu 2020 res vrnil v Formulo 1, bo njegova denarnica zagotovo še bolj debela.

Alonso: Leta 2020 bi se lahko vrnil v Formulo 1

vettel house

Sebastian Vettel: Kmečka hiša na švicarskem podeželju

Sebastian Vettel je voznik, ki se izogiba soju žarometov in svojega življenja ne deli preko družabnik omrežij, kakor to počne njegov konkurent Lewis Hamilton. Petkratni svetovni prvak je bil dominanten predvsem v predhibridni dobi Formule 1. Svoje proste dni preživlja v mirnem in udobnem okolju švicarskega podeželja. Švica je na splošno priljubljena destinacija za športnike in zvezdnike.

Sebastian Vettel svoje zasebno življenje striktno ločuje od profesionalnega. O njegovem življenju izven dirkališč je znano zelo malo. Po ocenah je njegovo premoženje vredno okoli 90 milijonov evrov, kar je več kot dovolj za preprosto življenje na švicarskem podeželju. Če bo nadaljeval z dobrimi rezultati, bo k svojemu zaslužku dodal še kar nekaj evrov.

Sebastian Vettel privozil za 500 milijonov nagrad

raikkonen house

Kimi Raikkonen: Luksuzen moderen dvorec v Baaru v Švici

Morda je za koga presenetljivo dejstvo, da zadnji svetovni prvak s Ferrarijem Kimi Raikkonen živi precej razkošno življenje. Redkobeseden Finec je še vedno lastnik rekorda za najhitrejši čas v zgodovini Formule 1. Dosegel ga je v Monzi leta 2018, s časom 1:19:119.

Kimi Raikkonen ima rad zasebnost, kljub temu da živi na precej veliki nogi v očarljivem mestu Baar v Švici. Pred mediji je precej zadržan, zasebno pa živi polno življenje skupaj s svojo družino, sinom, hčerko in ženo Minna-Mari Virtanen.

Punce, ljubice in žene voznikov Formule 1

Kimi sicer izhaja iz kraja Espoo na Finskem, toda že več let je njegov dom moderen dvorec v Švici. Lansko sezono je s Ferrarijem dosegel fantastično zmago na VN ZDA, letos pa kariero nadaljuje pri ekipi Alfa Romeo Racing, kjer je pravzaprav »Iceman« tudi začel svojo kariero v Formuli 1, le da se je takrat ekipa imenovala Sauber.

Raikkonen: Pri Alfi imam veliko več prostega časa

Po poročanjih naj bi bilo njegovo premoženje vredno okoli 200 milijonov evrov, s čimer si lahko privošči najboljši alkohol in tobak.

Raikkonen: Ko sem med dirkami pil sem vozil bolje

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje