Michael Schumacher: Iz zakulisja življenja po usodni nesreči – II. del

1

Skrivnostno življenje Schumacherjevih

Michael Schumacher je med smučanjem v Meribelu v francoskih Alpah padel iz se udaril v glavo. Od takrat je v umetni komi in njegova žena Corinna, s katero je poročen od leta 1995, vztraja pri ohranjanju diskretnosti glede njegovega stanja. K molku so zavezani vsi, ki so v stiku z nekdanjim svetovnim prvakom Formule 1. Družinski prijatelji hitro postanejo sovražniki, če le omenjajo Schumacherjevo zdravje v javnosti.

Schumacherjeva hiše sameva med gozdovi na bregu Ženevskega jezera, v kraju Gland, med Ženevo in Lozano. Občasno se ji približajo sprehajalci s psi in najožji člani družine. Nihče izmed 13.000 prebivalcev Glanda pa pravzaprav ne pozna trenutnega Schumacherjevega zdravstvenega stanja. Med pogostimi obiskovalci je tudi Michaelov oče Rolf, nekdanji zidar, ki je vodil tudi go-kart dirkališče blizu Kölna, da je lahko podpiral sinovo kariero. Očetovi obiski iz Bonna potrjujejo, da je Michael še zmeraj tu. S tem so ovržene govorice, da so ga preselili v počitniško hišo, ki jo je Corinna kupila na Majorki to poletje, ali pa v specializirano bolnišnico v ZDA.

Od nesreče na jasno, sončno jutro v Maribelu se je marsikaj spremenilo v svetu Formule 1. Lewis Hamilton je podrl Schumacherjev rekord za največ pole positionov – Michael jih je uspel doseči 68, Lewis pa se bliža številki 90. Nekdanji Benettonov, Ferrarijev in Mercedesov voznik pa ostaja rekorder po številu zmag (91 proti 83) in osvojenih naslovih svetovnega prvaka (7 proti 6).

Michaelov goreč oboževalec Sebastian Vettel je v letu 2015 postal Ferrarijev voznik, a kljub temu mu zaenkrat še ni uspelo k štirim naslovom dodati petega. Vettel se je večkrat prijazno in spretno izmuznil vprašanju, ali je kdaj obiskal svojega idola, odkar je poškodovan. Mož, ki ceni svojo zasebnost, prav tako spoštuje zasebnost drugega.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Branko Zupanc

Samo skromen popravek: Mesto Cologne se po nemško imenuje Köln in ta naziv se redno uporablja tudi v Sloveniji. To bi prevajalec tega članka moral vedeti, čeprav ima samo FDV novinarski tečaj…