TEHNIČNI PREGLED: Alpha Tauri, McLaren in Mercedes z večjimi nadgraditvami pred VN Francije

0

Tri ekipe so pripravile večje nadgraditve pred 12. dirko letošnje sezone Formule 1: McLaren, Alpha Tauri in Mercedes. Srebrne puščice bodo z nadgraditvami poskusile nadoknaditi “dve do tri” desetinke, ki jim primanjkujejo do boja za zmago. A brez odgovorov se na francoski rivieri nista prikazala niti Ferrari in Red Bull.

Pri McLarnu so se odločili pripeljati obsežen nadgraditveni paket, čigar osredji del so nove stranice, ki naj bi na dirkalniku MCL36 izboljšalo splošno aerodinamiko. Kompet nadgraditev vključuje tudi novo dno ter hlajenje. Poleg tega pa naj bi ekipa ojačala zadnje krilce v sklopu reševanja vzdržljivostnih težav.

AlphaTauri F1 French GP

Komplet nadgraditev so pred dirkaškim vikendom v Franciji že napovedali pri ekipi Alpha Tauri. Pierre Gasly je bil že nekaj časa zelo glasen in v medijih dejal, da so nadgraditve nujne v kolikor se ekipa želi boriti za točke. Posodobitve vključujejo novo aerodinamično zasnovo v okolici motorja – zračni izhod je sedaj nekoliko višji in širši. Potovanje zraka naj bi se sedaj bolje povezalo z zadkom dirkalnika. Pri ekipi so poleg tega predstavili tudi novo zadnje krilce ter stranice dna.

Mercedes F1 French GP
Mercedesove modificirane sprednje zavore.

Mercedes je poleg novega nosa v Francijo pripeljal modificirano dno, šlo naj bi za spremenjeno krivino tik pred zadnjo pnevmatiko, ki bo sicer zmanjšalo zadnji oprijem, vendar izboljšalo potovanje zraka proti zadnjemu krilcu. Poleg tega so srebrne puščice pripeljale modificirane poti hlajenja sprednjih zavor.

Red Bull poroča o novi geometriji dna, ki bodo zračne pritiske preusmerili in zagotovili več stabilnosti RB18. O novem dnu pa poročajo tudi pri neposrednih rivalih, Scuderii Ferrari.

Alfa Romeo bo preizkusila novo Ferrarijevo sklopko, ki naj bi izboljšala štart

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje