McLaren iz Miamija praznih rok: “Karakteristike steze izpostavile pomanjkljivosti dirkalnika”

0

McLaren je v Miamiju postal ena izmed treh ekip, ki jim točk svetovnega prvenstva ni uspelo osvojiti. Lando Norris je v 41. krogu dirke v navezi s Pierrom Gaslyjem poskrbel za popestritev prve letošnje dirke v Združenih Državah. Medtem veliko boljšega dne ni imel Daniel Ricciardo, ki je dirko končal tik pod dobitniki točk, na 11. mestu.

Ekipa je rezultatsko paradigmo na zadnjih dveh dirkah agresivno dvignila – Norris je v Imoli celo stal na zmagovalnem odru – vendar sta oranžna dirkalnika v Miamiju izgledala bolj podobna McLarnoma na začetku letošnje sezone.

“Na žalost so karakteristike steze izpostavile določene pomanjkljivosti našega dirkalnika. Takšne dirkaške vikende se lahko veliko naučiš, vendar dolgi, hitri ovinki in dolge ravnine zagotovo niso pomagale. Naša naloga je, da se v teh aspektih izboljšamo.”

Ricciardo je na srednjetrdi različici pnevmatik štartal s 14. mesta. Avstralec je na obrabljenih pnevmatikah dolgo ustrajal, vendar na menjavo zapeljal pred varnostnim avtomobilom in dirkači na najtrši različici so ga prehiteli.

“Težko je ko dirkaš tako dolgo v dirko, potem pa izgubiš točke. V Barcelono bomo pripeljali nekaj nadgraditev, upam da bodo naše boljše od tistih naših konkurentov in nas vrnile med najboljše v sredini. Poleg tega bi nam konfiguracija steze morala bistveno bolj ustrezati.”

VN Španije je tradicionalno ena izmed dirk, kamor ekipe rade prinašajo nadgraditve, saj gre za dirkektno korelacijo s predsezonskim testiranjem. Podobno bo tudi tokrat, saj so nadgraditve za zdaj naznanili tudi pri ekipah Ferrarija, Red Bulla, Mercedesa, Aston Martina in Alpine.

Aston Martin bo v Barcelono pripeljal povsem spremenjen dirkalnik

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje