Vettel: “Denar je postal glavno vodilo pri oblikovanju koledarja dirk”

0

Volkswagen naj bi zaradi napovedanega vstopa Audija in Porsceja v Formulo 1 lobiral za obuditev dirke za VN Nemčije – zadnjo je gostil Hockenheim, deževno klasiko leta 2019, ko je slavil Max Verstappen, pred Sebastianom Vettlom in Daniilom Kvyatom. Med pandemičnim letom 2020 je na pomoč priskočil Nurburgring in gostil še zadnjo dirko na nemških tleh pod imenom Eifel.

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel dvomi, da bo še vedno dirkal v Formuli 1, ko se bo VN Nemčije vrnila na koledar dirk.

“Super bi bilo če bi se VN Nemčije vrnila na koledar, vendar dvomim da se bo. Če pomislite kje dirkamo danes je jasno, da si Nemčija denarja za organizacijo velike nagrade ne more privoščiti – zelo enostavno.”

Vodstvo Formule 1 si želi iz svojega športa ustvariti globalni šport, zatorej so dirke bolj razpršene kot kadarkolil. Kljub temu da se koledar podaljšuje pa prosta mesta zasedajo nova “destinacijska” prizorišča – Miami, Las Vegas. Formula 1 s težavo zavrne vreče denarja naftnih mogotcev z Arabskega polotoka, poleg tega pa ni popustljiva do svojih evropskih partnerjev.

“Evropska prizorišča so v tem trenutku v zelo zahtevnem položaju. Jaz o ničemer ne odločam, vendar jasno je, da je denar postal glavno vodilo pri oblikovanju koledarja in v tej smeri se bo šport razvijal tudi naprej. Škoda je izgubiti prizorišča Nemčiji, vendar tudi Spa je pod vprašajem – vse države, ki si ne bodo uspele privoščiti dirke bodo prej ali slej odpadle.”

Vettel meni, da bi dirkališča kot so Monza, Silverstone in Spa-Francorchamps morala imeti zagotovoljeno mestno na koledarju dirk Formule 1.

V Bakuju bodo spremenili vhod v bokse, naslednje leto pa si želijo tudi šprint dirko

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje