Vasseur je zelo zadovoljen z Bottasom

0

Vodja ekipe Alfa Romeo Fred Vasseur je pohvalil svojega dirkača Valtterija Bottasa in povedal, da je kljub napaki v sklepni fazi dirke v Miamiju zelo zadovoljen z osvojenim sedmim mestom. Finec je večino dirke vozil na petem mestu, a je osem krogov do konca storil napako in izgubil mesti proti dirkačema Mercedesa Lewisu Hamiltonu in Georgeu Russllu. Vasseur se kljub temu zaveda, da je to odličen dosežek, saj je Bottas na prvem prostem treningu razbil svoj bolid, na drugem pa nato sploh ni nastopil.

Ne vem točno, zakaj je Valtteri naredil napako. Kljub temu sem zelo zadovoljen z rezultatom. Lepo je narediti analizo vikenda in videti, da smo bili po hitrosti četrta najhitrejša ekipa. Lani je bila uvrstitev na sedmo mesto naš najboljši rezultat, letos pa smo izredno napredovali. Ne smemo pozabiti, da je Valtteri dirko začel iz petega štartnega mesta. Z srednje trdimi pnevmatikami je bil hitrejši od Lewisa, nato pa se nam je poznal manjko petkovega treninga, kjer so nam manjkali podatki pri dirkanju na najtrših pnevmatikah.

Tudi Alfin glavni inženir Xevi Pujolar je bil zaodovljen z rezultatom, a je obžaloval prihod varnostnega avtomobila v zaključku dirke, ki je Russllu omogočil postanek, Hamiltonu pa to, da se Fincu končno pripelje na zadek njegove Alfe. Pujolar meni, da bi brez varnostnega avtomobila Bottas dirko zagotovo zaključil pred obema srebrnima puščicama.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje