Hamilton: Formula 1 mora sestaviti seznam držav, kjer so kršene človekove pravice

3

Lewis Hamilton meni, da bi morala Formula 1 sestaviti sežnam držav, kjer so kršene človekove pravice, saj je imel šport do sedaj po njegovih besedah do tega problema preveč ignorantski odnos.

Katar bo ta konec tedna prvič v zgodovini gostil karavano Formule 1, ki je z vodstvom dirkališča Losail podpisala večletno pogodbo. Čez dva tedna je na vrsti še ena novost na koledarju, saj bo dirko gostila Savdska Arabija, ki je prav tako del dolgoročnega sporazuma z Bližnjim vzhodom.

Hamilton je na tiskovni konferenci pred VN Katarja dejal, da dirkači ne morejo vplivati na to, kje bodo dirke organizirane, a je pomembno, da spregovorijo o pomembnih vprašanjih, kot so človekove pravice.

“Mislim, da so vsi športi, ki gostujejo v teh državah, dolžni ozaveščati o teh vprašanjih. Formula 1 mora sestaviti sežnam držav, kjer so kršene človekove pravice. Potrebni so tudi mediji, da o tem poročajo,” je Hamilton dejal v pogovoru za Motorsport.com.

“Zavedam se, da se tukaj trudijo za spremembe in da je za te potreben čas, vendar menim, da je potrebno ves čas ozaveščati o teh vprašanjih. Ta šport gosti v mnogih državah, pri čemer se včasih ne zavedamo, s kakšnimi težavami se tam soočajo.”

Novi F1 dirkač Guanyu Zhou upa, da bo postal modna ikona kot Hamilton

guest
3 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

🤦‍♂️

smrkelj

Kaj pa je norma za “Človekove pravice”? Zahodne “vrednote”? Kaj bi bilo nekaj, na kar bi se lahko opirali?
Ker musličem se zdi naš način življenja povsem sprevržen. In obratno. Tako pač je.

Zoran13

Ne glede na mnenje Lewisa Hamiltona, bi naj sestavili seznam držav, kjer naj bi kršili človekove pravice, kaj pa bi napravili s tem seznamom, saj podoben seznam danes že obstaja pri ZN ali EU. Bi naj kot po resolucijah OZN, kršitelje kaznovali z odvzemom dirk, tam kjer kršijo človekove pravice. Na koliko dirkah bi potem še vozili GP, saj bi morali kar nekaj sedanjih prepovedati. Rekli so namreč, da se naj ne bi politika mešala v šport in da naj ostane šport pač šport in ne ne vtika v politiko. Pri Lewisu Hamiltonu je namreč to, vedno bolj pogosto…