Ali mora biti Red Bull zaskrbljen zaradi Mercedesovega “raketnega” motorja? “Seveda ne”

0

Čeprav so že pred prvo dirko v Savdski Arabiji mnogi prepričani, da bo steza Jeddah Corniche Circuit bolj ustrezala Mercedesu, Kees van de Grint in Allard Kalff menita, da lahko Max Verstappen in Red Bull izkoristita značilnosti uličnega dirkališča in osvojita zmago.

“Pri uličnih dirkališčih nikoli ne pomislimo na bizarne končne hitrosti, a tukaj bomo priča podobnim hitrostim kot v Monzi. Da preidem naravnost k bistvu, res me zanima, kaj se bo zgodilo v prvem ovinku,” je Van de Grint dejal v podkastu RTL GP Slipstream.

Toto Wolff je po dirki v Katarju napovedal, da bo Mercedes v Savdski Arabiji znova uporabil novo enoto motorja, s katero je Lewis Hamilton v Braziliji deklasiral konkurenco. Bi morali biti pri Red Bullu zaradi tega zaskrbljeni? “Ne, seveda ne,” je Nizozemec odločno odgovoril.

“Razlika sploh ni tako velika. Dirko bo odločil celoten paket. Denimo, da ima Mercedes res nekoliko močnejši motor, ta ne pride do izraza, če ima dirkalnik v DRS coni slab oprijem. Tukaj mislim, da je Red Bull v prednosti.”

Honda razmišlja o novem motorju za Verstappna

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje