Raikkonen: “Giovinazzi si zasluži drugo priložnost”

0

V torek je ekipa Alfa Romeo naznanila, da ekipe po koncu letošnje sezone ne zapušča le Kimi Raikkonen, ki se seli v dirkaški pokoj, temveč tudi Antonio Giovinazzi – zamenjal ga bo Guanyu Zhou, ki bo postal prvi kitajski dirkač v Formuli 1.

Politika dirkaških sedežev je v najelitnejšem razredu motošporta lahko zelo neusmiljena, saj se veliko dirkačev na štartno vrsto prebije z zajetnimi sponzorskimi sredstvi. Giovinazzi je hitro po naznanitvi potrdil, da se za sezono 2022 seli v Formulo E, kjer bo branil barve ekipe Dragon Penske Racing.

Pred dirkaškim vikendom v Katarju je novinar vprašal njegovega trenutnega moštvenega kolega Kimija Raikkonena, ali si 27-letni Italijan zasluži drugo priložnost v kraljici motošporta?

“Absolutno. Vesel sem, da je hitro našel sedež izven Formule 1, vendar upam da se bo lahko nekega dne vrnil, vendar prostih dirkalnikov ni veliko.

Giovinazzi pa se vendarle ne dokončno poslavlja od Formule 1, saj je še vedno del Ferrarijeve dirkaške akademije. Italijan je to potrdil na včerajšnji novinarski konferenci.

“Še vedno sem zavezan Ferrariju in trenutno se pogovarjamo o moji vlogi v letu 2022. Moj cilj je ostati blizu Formule 1 in videti kakšne možnosti bodo na voljo v letu 2023.”

Komisarji odločanje o primeru Verstappen – Hamilton prestavili na petek

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje