Wolff: Red Bull je podžigal sovraštvo proti Hamiltonu

0

Lewis Hamilton je bil po kontroverzni zmagi na dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu, ki jo je močno zaznamovalo Britančevo trčenje z Maxom Verstappnom, na spleti deležen številnih rasističnih zmerljivk, ki so jih po mnenju njegovega šefa Tota Wolfa še dodatno podžigali pri Red Bullu.

Hamilton, ki se je v zadnjih letih uveljavil kot velik borec proti rasni diskriminaciji je v prvem krogu dirke v Silverstonu trčil s svojim najresnejšim tekmecem v boju za naslov Maxom Verstappnom, ki je posledično dirko končal že v prvem krogu. Nizozemec je bil zaradi silovitega trčenja v zaščitno ograjo nato prepeljan v bolnišnico na dodatne preiskave, Hamilton pa je bil zaradi svojega manevra, predvsem s strani ekipe vodstva ekipe Red Bull deležen ostrih kritik.

Hamilton je nato kljub kazni 10. sekund dosegel 99. zmago v svoji karieri, Britanec pa je bil po dirki soočen s številnimi rasističnimi zmerljivkami na družbenih omrežjih.

Pod objavo ekipe Mercedes o Hamiltonovi zmagi so se vsula številna žaljiva sporočila, vključno z opičjimi simboli in komentarji z rasistično vsebino.

Po mnenju šefa ekipe Mercedes Tota Wolffa so sovražnost protu Hamiltonu, s svojiimi izjavami dodatno podžigali pri ekipi Red Bull.

“Mislim, da morate spoštovati konkurente na stezi. S svojimi nastopi so dobro opravili delo, tako da se to ni spremenilo. V F1 me nikoli nič ne razburi. Mislim, da je bilo kar nekaj lepih, zelo zanimivih komentarjev in o tem ne sodim. Glede tega sem precej sproščen, “je za Sky Sports povedal Wolff.

“Če želite čustveno komunicirati, lahko to storite, vendar je potrebno paziti, da govorimo prave stvari. Mislim, da so bili komentarji sproženi iz emocij, vendar so bili neposredno uperjeni proti Lewisu. Besede, kot so “amater” zagotovo ne sodijo v Formulo 1, sploh če govorimo o sedemkratnen svetovnem prvaku.”

Horner: ne razumem kako lahko Hamilton proslavlja zmago, medtem ko je svojega tekmeca spravil v bolnišnico

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje