Hill kritičen do Bottasa: Samo pomahal je Verstappnu

1

Svetovni prvak leta 1996 Damon Hill ni mogel razumeti kako je Valtteri Bottas v uvodnih krogih dirke za VN Rusije, praktično brez pravega boja svoj položaj na stezi prepustil Maxu Verstappnu.

Bottas je bil pred startom zaradi taktičnih razlogov in menjave motorja deležen nove kazni, ob tem pa je Mercedes svojega dirkača poslal v ozadje startne vrste, kjer bi moral Finec nekoliko ovirati preboj Maxa Verstappna v ospredje, potem ko je Nizozemec zaradi menjave celotne pogonske enote startal iz zadnjega mesta.

Verstappen je bil kmalu po startu že prilepljen na zadek Bottasovega Mercedesa, mnoge pa je ob tem presenetilo dejstvo, da je Finec pustil vrata na široko odprta, Verstappen pa ga je brez večjih težav tudi prehitel.

Pomanjkanje Bottasove obrambe je presenetilo tudi Damona Hilla, ki je za Sky F1 dejal:

“Bottas je Verstappnu samo pomahal. Ne morete se izogniti dejstvu, da je fant, ki je zasedel drugo mesto, začel dirko za njim, njegov moštveni kolega pa je zmagal. Na dirki smo pričakovali, da bo postavil malo obrambe in boril proti ekipi Red Bull in Maxu Verstappnu, a zdelo se mu je, da mu je le pomahal. Mogoče si preprosto ni želel težav. Ni videti, da bi dirkal. To je bilo za Maxa veliko darilo.”

Je Bottas zbodel Mercedes zaradi svoje strategije kazni startnih mest?

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Grega

Botas je Maxa že enkrat torpediral, ali ni to dovolj veliko darilo Lojzetu?