Ricciardo kljub 4. mestu: “Veliko je še stvari, ki jih lahko izboljšam”

0

Daniel Ricciardo po surovi hitrosti ta konec tedna ni bil kos svojemu moštvenemu kolegu Landu Norrisu, vendar na koncu dirko v Sočiju vendarle končal pred njim. Zmagovalec iz Monze je dirko začel kot peti, končal pa kot četrti. V deževnih krogih ob koncu dirke mu je uspelo ohraniti dirkalnik na stezi in zamenjati pnevmatike ob pravem trenutku.

“Štartal peti, končal četrti. Mislim, da sem lahko zadovoljen z rezultatom. V določenem trenutku med dežjem sem skoraj zadel ogrado in lahko se imam za srečnega, da sem sploh prevozil ciljno črto. Hitrost na pnevmatikah za rahel dež je bila odbra in pribljižal sem se Sainzu spredaj, a časa da bi napadel stopničke je zmanjkalo.”

Z dvanajstimi točkami svetovnega prvenstva je zadovoljen, s potekom dirkaškega vikenda pa ne. Nekatere konfiguracije stez Avstralcu povzročajo več težav v dirkalniku kot ostale.

“Veliko je še stvari, ki jih lahko izboljšam. So trenurki, ko se počutim dobro, vendar časi še niso kjer bi si želel. Treba je analizirati podatke in se čimbolje pripraviti na dirke ki prihajajo.”

Kljub stopničkam Ferrarija je McLaren povečal prednost v boju za 3. mesto med konstruktorji na 17,5 točke.

Norris: “Odločil sem se ostati na stezi in za to odločitvijo stojim”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje