Norris: “Odločil sem se ostati na stezi in za to odločitvijo stojim”

0

Pet krogov do konca dirke je že kazalo, da bo Lando Norris brez večjih težav za seboj uspel zadržati sedemkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona in osvojil svojo prvo zmago v karieri. Načrte je 21-letnemu britancu prekrižala nevihta in njegovemu starejšemu rojaku prinesla jubilejno 100. zmago v karieri.

Norris je bil po dirki vidno razočaran. Na koncu je osvojil le 7. mesto in točko za najhitrejši krog.

“Nevem kaj reči. Odločil sem se ostati na stezi in za to odločitvijo stojim. Rekli so mi naj pridem na postanek, a sem se odločil nasprotno. Ko je začelo deževati sem uspešno ostal pred Lewisom in v dirkalniku sem se počutil dobro. Dejali so mi da se dež ne bo povečal, vendar na koncu je bilo ravno obratno. Naredili smo kar smo mislili da je prav in težko si kaj očitamo.”

Šef McLarna Andreas Seidl je priznal, da bi lahko bila komunikacija med ekipo in dirkačem boljša.

“Lahko se mu zahvalimo, kako je dirkal celoten konec tedna. Takšen je ta šport. Sprejeli smo napačno odločitev, vendar tako pač je. Lewis je imel možnost reagirati na nas in tako ima dirkalnik nekaj prednosti. To je šele Landova tretja sezona v Formuli 1 in dirka zares izjemno. Kljub porazu mislim, da je lahko ponosen nase.”

Drugi McLarnov dirkalnik katerega upravlja Daniel Ricciardo je osvojil 4. mesto.

Hamilton kot prvi dirkač v zgodovini dosegel neverjetno mejo 100. zmag v Formuli 1

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje