Ralf Schumacher: “Mercedes dela napake kot še nikoli poprej”

0

Mercedes je v Rusijo prišel kot veliki favorit, ki bo z dobrim izkupičkom posolil rane Red Bulla in Maxa Verstappna, saj je le ta moral na začelje štartne vrste zaradi instalacije novega Hondinega pogonskega sklopa. Hamiltonov zmaga in Verstappnovo drugo mesto je povečalo razliko srebrnih puščic pred rdečimi biki – a ne kot bi si ekipa iz Brackleya želela.

Nekdanji dirkač Ralf Schumacher meni, da smo v letošnji sezoni videli več napak ekipe Mercedes kot kadarkoli do sedaj. Sklepa, da pritisk vendarle prihaja do živega srebrnim puščicam.

“Mercedes dela napake kot še nikoli poprej. Tokrat bi lahko imeli oba dirkalnika spredaj. Z Verstappnovim drugim mestom niso bili zadovoljni, saj vedo da prihaja nekaj drikališč kjer si Red Bull lahko nadeja nekaj prednosti.”

Verstappen je še deset krogov pred koncem “obtičal” za Fernandom Alonsom in že je izgledalo, da se bo moral sprijazniti z skromnim 7. mestom. Nato pa je prišel dež in Nizozemec je težke razmere karseda dobro izkoristil.

“Resda se je Verstappnu odločitev nekoliko posrečila, vendar glede na to koliko nesreče so imeli preko celotne sezone, bi si jo zaslužili. Če se na primer Verstappnova pnevmatika ne bi predrla v Azerbaijanu, bi sedaj krepko vodili v prvenstvu.”

Zadnje evropsko poglavje letošnje sezone v Intercity Istanbul Parku bo na sporedu čez dva tedna in Mercedes bo željan popraviti izgubljeno priložnost iz Sočija. Na lanski izvedbi je slavil Lewis Hamilton pred Sergiom Perezom v rožnatem dirkalniku Racing Point, medtem ko sta se morala Verstappen in Albon zadovoljiti z 6. in 7. mestom.

“Čez dva tedna se karavana seli v Turčijo. Načeloma bi Mercedes še vedno moral imeti nekaj prednosti, vendar Red Bull je v letošnji sezoni močnejši in lahko bi presenetili.”

Kako se bo Red Bull spopadel s pritiskom? “Imajo nekoliko hitrejši dirkalnik”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje