Perez razočaran: “Zaslužil bi si stopničke”

0

Med dirko za VN Rusije je izgledalo, da je izjemen rezultat morda obeta tudi Sergiu Perezu. Dirkač Red Bulla je dirko začel z 8. štartnega položaja na najtrši različici pnevmatik. Počasen prvi postanek je Pereza na stezo vrnil za Daniela Ricciarda, s katerim pa je 31-letnik hitro opravil.

Nato pa je sledil dež in Perez se je odločil ostati na stezi kljub dejstvu, da so dirkalniki okoli njega že zavijali v bokse po pnevmatike za rahel dež.

“Nadejal sem se dobrega rezultata. Zaslužil bi si stopničke. Kljub počasnemu postanku smo še vedno bili v dobri poziciji. Odločil sem se tvegati in ostati na stezi, kar se je izkazalo za napačno odločitev.”

Krog več vztrajanja na pnevmatikah za suho stezo je Pereza porinil vse do 9. mesta, kjer je Mehičan dirko tudi končal.

“Takšno je kdaj dirkanje. Kot ekipa vseeno odhajamo domov z dobrim številom točk, vendar težko se je sprijazniti ko veš, da bi si zaslužil bistveno več. Zdi se mi, da smo iz dirkalnika ta konec tedna iztisnili veliko in to je vendarle zelo pozitivno pred nadaljevanjem sezone.”

Karavana se sedaj seli v Turčijo – dirka je na sporedu čez 14 dni. Do konca sezone dirkače čaka še 7 preizkušenj in Perez bo igral ključno vlogo v boju za naslov konstruktorskega prvaka.

Norris: “Odločil sem se ostati na stezi in za to odločitvijo stojim”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje