Sainz: “Najboljši dirkaški vikend za Ferrari do sedaj”

0

Carlos Sainz je v drugi ovinek prvega kroga dirke v Sočiju zapeljal kot vodilni dirkalnik. Tik za njim njegov bivši moštveni kolega Lando Norris. Dvojec je večino prvega dela dirke vodil z izdatnejšo prednostjo, potem ko jima je mededjo uslugo zadaj delal George Russell v počasnejšem Williamsu.

Po postankih se je Sainz zataknil v “DRS vlaku” in stvari niso več izgledale tako rožnato. Špančev dirkaški inžinir mu je med dirko dejal, da se jim obeta šele 5. mesto. Po vodstvu v prvem krogu to najbrž ni bila dobra novica.

“Dirka je bila precej kaotična in nikoli nisem natanko vedel kje na stezi so dirkalniki s katerimi dirkam za končno pozicijo. Veliko časa sem izgubil v koloni za Bottasom in Gaslyjem. Inžinir mi je dejal, da se nam obeta šele 5. mesto, vendar nato se mi je uspelo prebiti mimo in lahko sem nekaj časa dirkal v prostem zraku.”

Sainz je dirko kočal na najnižji stopnički odra za zmagovalce in Ferrariju pridirkal pomembnih 15 točk v boju za 3. mesto v skupni konstruktoski razvrstitvi, medtem ko je njegov moštveni kolega Charles Leclerc zabeležil ničlo.

“Mislim, da je bil to moj najboljši dirkaški vikend za Ferrari. Že na prostih treningih so stvari šle kot po maslu, nato pa sem v Q3 uspel sestaviti zelo soliden krog. Štart se mi ni najbolje posrečil, vendar sem z nekoliko sreče ujel ravno pravšnje zavetrje in nato smo dobro kontrolirali dirko – na koncu v zelo težkih razmerah.”

Sainz je pravilno ocenil razmere na stezi in kljub nekaj izletom izven steze uspel dirkalnik ohraniti na stezi. V dežju ga je prehitel le Max Verstappen, ki je osvojil 2. mesto.

“Perfektno vendarle ni prava beseda. Ko pogledam nazaj, so še vedno stvari, ki jih lahko izboljšam.”

Ricciardo kljub 4. mestu: “Veliko je še stvari, ki jih lahko izboljšam”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje