Mercedes: Verstappen v Copse 1 km/h hitreje kot v kvalifikacijskem krogu

0

FIA je v četrtek zavrnila zahtevo ekipe Red Bull za revizijo kazni, ki jo je za incident z Maxom Verstappnom na dirki v Silverstonu prejel Lewis Hamilton.

Poskus Red Bulla, da bi zvišal deset sekundno kazen, ki jo je za trčenje z Maxom Verstappnom na dirki v Silverstonu prejel Lewis Hamilton je spodletela, čeprav je ekipa iz Milton Keynesa v Budimpešto prišla z obsežnim dokaznim gradivom.

Red Bull je komisarjem FIE predal dokumentacijo z dodatnimi dokazi, pri pridobivanju katerih je pomembno vlogo očitno odigral tudi rezervni dirkač ekipe rdečih bikov Alexander Albon.

Po dirki v Silverstonu je moral Albon posnemati Hamiltonovo dejanje na progi, kar je razvidno iz dokumenta, ki ga je po zaslišanju objavila FIA.

“Dokazi, ki jih je ekipa (Red Bull) pripravila za peticijo in prikazujejo domnevne simulacije incidenta in dokazi, ki jih je pripravila ista ekipa ter prikazujejo simulacijo Hamiltonove linije v prvem krogu dirke v Silverstonu  22. julija 2021” na podlagi kroga, ki ga je opravil drugi voznik. (Alexander Albon) “

Svoje dokaze pa so predstavili tudi pri Mercedesu. Po navedbah nemške revije Auto, Motor und Sport, naj bi Mercedes komisarjem predstavil gradivo, ki naj bi dokazovalo, da je Max Verstappen v obračunu s Hamiltonom v ovinek Copse pripeljal 1 km/h hitreje, kot je to storil v kvalifikacijah, čeprav je na dirki to storil s povsem polno posodo za gorivo in tršimi pnevmatikami.

FIA se na koncu ni odločila za spremembo Hamiltonove kazni, s čimer je zadeva dokončno zaključena.

Mercedes pozdravlja odločitev FIE: Upajmo, da bo Red Bull prenehal blatiti Hamiltonovo ime

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje