Mercedes pozdravlja odločitev FIE: Upajmo, da bo Red Bull prenehal blatiti Hamiltonovo ime

0

Komisarji FIE so zavrnili zahtevo ekipe Red Bull po ponovnem odločanju kazni, ki jo je za trčenje z Maxom Verstappnom na dirki za VN Velike Britanije prejel Lewis Hamilton, s posebno izjavo za javnost pa so se odzvali pri Mercedesu in izrazili upanje, da bo odločitev ustavila vodstvo Red Bulla pri “blatenju” Hamiltonovega imena.

Po kontroverznem trčenju med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom so se pojavile špekulacije, da namerava Red Bull Racing sprožiti tožbo proti Mercedesu glede višine kazni, ki jo je Britanec prejel zaradi incidenta v prvem krogu Velike nagrade Velike Britanije, na koncu pa so se odločili za uradni protest na odločitev komisarjev.

Komisarji FIE so Red Bullove zahteve zavrnili z obrazložitvijo, da ekipa iz Milton Keynesa ni predstavila pomembnih dodatnih dokazov, ki bi jim dali podlago za spremembo odločitve.

Ob tem je FIA uradno potrdila Hamiltonovo kazen 10. sekund, s čimer Britanec ostaja zmagovalec dirke za VN Velike Britanije v Silverstonu.

Ekipa Mercedes je v posebni izjavi za javnost odločitev FIE pozdravila:

“Ekipa Mercedes-AMG Petronas F1 pozdravlja odločitev komisarjev, da zavrnejo zahteve ekipe Red Bull po ponovnem pregledu dogajanja v Silverstonu.”

“Poleg zaključka tega incidenta upamo, da bo ta odločitev pomenila konec usklajenih prizadevanj višjega vodstva Red Bull Racinga, da bi omadeževali dobro ime in športno integriteto Lewisa Hamiltona, tudi v dokumentih, predloženih za njihovo neuspešno revizijsko pravico.”

Novi posnetek razkriva, kako daleč z idealne linije se je Verstappen umaknil Hamiltonu

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje