Verstappen po kazni pričakuje težave pri preboju v ospredje

0

Max Verstappen pričakuje, da bo povratek v ospredje iz začelja startne vrste tokrat v Sočiju precej težji, kot je bil leta 2018, ko se je Nizozemec v Rusiji prav tako prebijal iz ozadja.

Pri Red Bullu so sprejeli odločitev, da bo Max Verstappen dirko za VN Rusije pričel z novim motorjem, kar pomeni, da bo Nizozemec startal z zadnje startne vrste.

Verstappen, ki si je po trčenju z Lewisom Hamiltonom v Monzi prislužil kazen treh startnih mesto, se bo tako na začelju pridružil Charlesu Leclercu, ki v Sočiju prav tako dirka z novim Ferrarijevim pogonskim agregatom.

Pri Red Bullu so Nizozemcu zamenjali celotno pogonsko enoto, kar pomeni, da bo moral vodilni dirkač svetovnega prvenstva dirko pričeti iz zadnje startne vrste.

Verstappen bo tako v Sočiju startal z novimi enotami ICE, TC, MGU-H, MGU-K, CE, ES in izpuhom, Nizozemec pa je tako presegel dovoljeno mejo treh pogonskih enot na sezono.

Medtem ko je Nizozemec leta 2018 po startu iz 18. startnega mesta uprizoril imeniten povratek do 5. mesta, pa dirkač Red Bulla letos pričakuje nekoliko težje delo.

Seveda so bile v letu 2018 razlike med ekipami nekoliko večje, zato mislim, da bo letos nekoliko težje,” je dejal Verstappen.

“Kazen moramo vseeno izvesti in če je ne bi vzeli tukaj, bi jo izvedli kje drugje. Odločili smo se, da je najbolje, da jo izkoristimo tukaj in na dirki bomo poskušali doseči najboljši možni rezultat.”

Video: Hamilton zbil svojega mehanika

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje