Wolff: Lewis ni storil nobene napake

0

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je prepričan, da je imelo njegovo moštvo ob koncu kvalifikacij v Sočiju nekaj smole, Avstrijec pa ni želel kriviti Lewisa Hamiltona za njegovo trčenje v boksih sredi tretjega dela kvalifikacij.

Po odlični predstavi na prostih treningih se je zdelo, da bosta Lewis Hamilton in Valtteri Bottas brez večjih težav zasedla prvo startno vrsto, predvsem zaradi dejstva, da bo Max Verstappen po kazni zaradi menjave motorja startal iz zadnjega startnega mesta.

V spremenljivih vremenskih razmerah pa se oba Mercedesova dirkača nista najbolje znašla, Hamilton in Bottas pa sta kvalifikacije končala na četrtem, oziroma sedmem mestu.

“Obstajajo situacije, ki so resnično nesrečne. Ne gre za to, da smo naredili napako ali da sta k temu prispevala voznika. Bili smo prvi bolid na stezi, zato smo bili položaju, ko bi prekinili zadnja dva hitra kroga na pnevmatikah za rahel dež ali pa igrali varno in končali krog, kar smo tudi naredili. Tudi brez Lewisovega poljuba zidu ne bi naredili dveh krogov, “je za Sky Sports povedal Wolff.

“Danes ni bilo nobene napake. Če pogledam nazaj kaj bi spremenili, morda ne bi šli prvi na progo, toda nimamo kristalne krogle. Danes preprosto nismo imeli sreče. Zapravili smo prvo startno vrsto in jutri moramo to obrniti. Bili smo dovolj hitri, toda en krog je bil premalo, da bi lahko ogreli pnevmatike.”

Hamilton razočaran: Trčenje v boksih ni tisto, kar pričakuješ od prvaka

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje