Hamilton si nove pogodbe želi še pred poletnim premorom

0

Lewis Hamilton si ne želi ponovitve zimskih pogajanj o novi pogodbi tik pred začetkom sezone, temveč se bosta s šefom ekipe Totom Wolffom kaj kmalu vsedla za skupno mizo in načela tematiko o podaljašnju sodelovanja.

“Pogodba? Zagotovo si ne želim biti v situaciji kakršni smo se znašli čez zimo. Pogajanja so mi uničila premor in menim, da tudi Totu ni bilo prijetno. Ni nam treba hiteti, vendar lahko se začnemo pogovarjati. Pogajanja so vedno zahtevna in nikoli ne gre za enostaven proces.”

Hamilton je črnilo na papir obrisal šele 8. februarja letos – le nekaj več kot mesec dni pred predsezonskim testiranjem. 36-letni Britanec je odločen, da bo z novimi pogajanji letos raje opravil kar se da hitro.

“Še vedno imamo 19 dirk do konca sezone, vendar lepo bi bilo že nekaj imeti pred poletnim premorom – potem bomo lahko brez skrbi uživali.”

Zadnja dirka pred zaprtjem tovarn bo 1. avgusta na Madžarskem. Zaradi pričakovanih težkih koronavirusnih razmer je večji del sezone načrtovan v jeseni in nas do premora loči le še 7 dirkaških vikendov.

Kljub zrelim dirkaškim letom Hamilton o dirkaški upokojitvi ne razmišlja, saj kot sam pravi se v svojem telesu še vedno počuti dobro pripravljenega.

“Še vedno je nekaj življenja v tem starcu. Vedno bolj posvečam telesu in treningu. Od vedno sem trdo treniral, vendar skozi leta našel načine, kaj mojemu telesu najbolj ustreza in kako skrbeti zanj. Mislim da je še sposobno, saj se v njem počutim izvrstno.”

Hamilton je na prvem pokru dirk letošnje sezone nanizal tris zmag in ima 14 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Maxom Verstappnom.

“Hamilton je najboljši dirkač, kar jih je kdajkoli imela Formula 1”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje