Vseh 20 F1 dirkačev bojkotiralo sestanek s Pirellijem

0

Burno dogajanje, ki smo mu bili priča na dirki za VN Azerbajdžana, ko sta zaradi eksplozije zadnje leve pnevmatike odstopila Max Verstappen in Lance Stroll, se nadaljuje tudi v Franciji, saj je vseh 20 voznikov bojkotiralo srečanje s Pirellijem.

O bojkotu je prvi poročal nizozemski De Telegraaf, ki je razkril, da do običajnega sestanka med Pirellijem in dirkači ni prišlo, saj se ga ni udeležil niti eden izmed 20. voznikov Formule 1.

Čeprav je kasneje skušal šef Pirellija v F1 Mario Isola dogodek nekoliko omiliti, je pred pričetkom dirkaškega vikenda bojkot dirkačev potrdil tudi britanski Sky F1.

Pirellijeva preiskava okvar pnevmatik, ki sta jih v Bakuju utrpela Lance Stroll [Aston Martin] in Max Verstappen [Red Bull], je pokazala, da na pnevmatikah ni bilo nobene proizvodne ali kakovostne napake.

Max Verstappen je dirko za VN Azerbajdžana končal pet krogov pred koncem, ko je na startno ciljni ravnini zaradi predrte pnevmatike trčil v zaščitno ograjo.

Nizozemec je bil na najboljši poti do druge zaporedne zmage, ko mu je pri visoki hitrosti povsem nepričakovano razneslo zadnjo levo pnevmatiko, zaradi česar je izgubil nadzor nad svojim Red Bullom in silovito trčil v zaščitno ograjo.

Pirelli je medtem objavil izsledke svoje raziskave, v kateri je italijanski proizvajalec krivdo posredno prevalil na ekipe, ki naj ne bi upoštevale navodil o minimalnem tlaku in temperaturi grelnih odej.

Verstappen, ki je v Bakuju zaradi predrte pnevmatike izgubil zanesljivo zmago, s Pirellijevimi pojasnili ni zadovoljen.

“Njihovo pojasnilo je zelo nejasno. Ne razumem zakaj krivijo ekipe. Mi nismo naredili nič narobe in mislim, da bi morali pomesti pred svojim pragom.”

Krivdo za incident medtem zavračajo tudi pri Aston Martinu, dodatna pojasnila pa so od Pirellija zahtevali tudi pri Mclarnu.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje