Wolff se želi leta 2022 izogniti scenariju Hamilton-Rosberg: “Sedaj smo bolje pripravljeni”

0

Toto Wolff se želi v naslednji sezoni za vsako ceno izogniti scenariju iz sezone 2016, ko sta tedanja moštvena kolega pri Mercedesu Lewis Hamilton in Nico Rosberg uprizorila srdit medsebojni boj, ki je privedel do kar nekaj incidentov.

Naslednjo sezono bo pri Mercedesu Valtterija Bottasa zamenjal mladi George Russell, ki je že napovedal, da je njegov veliki cilj osvojitev naslova svetovnega prvaka, ob tem pa pričakuje, da bo znotraj ekipe užival enakovreden status, kot sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton.

Medtem ko nekateri že svarijo, da lahko med Russellom in Hamiltonom pride do določenih konfliktov, pa je šef ekipe Toto Wolff prepričan, da se to ne bo zgodilo.

“Russell je dokazal, da si zasluži sedež v vrhunskem bolidu, sedaj pa ga moramo ustrezno prilagoditi položaju Mercedesa. Tukaj je veliko več pritiska, ima neverjetnega moštvenega kolega z največjimi rekordi in pomembno je, da vse skupaj uravnotežimo na pravilen način,” je za Formula 1.com povedal Wolff.

V preteklosti smo videli situacije, ko se vse skupaj ni najbolje obneslo. Lewis je bil del obdobja, ko ekipa ni povsem razumela, kako bi se lahko odvilo.Mislim, da smo morda nekoliko bolje pripravljeni na to situacijo. Oba imata najvišje ambicije in situacijo je potrebno dobro kalibrirati.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje