Rossijev pozitivni test je opozorilo, da lahko covid-19 odloči prvenstvo

0

Pozitivni test na koronavirus, zaradi katerega bo Valentino Rossi izpustil dve dirki prvenstva MotoGP je dokončno opozorilo, da lahko Covid-19 doleti tudi vse najboljše in posledično tudi odloči razplet svetovnega prvenstva.

Vsak dan uradno diagnosticirajo več kot četrt milijona novih primerov covid-19, eden izmed njih pa je tudi ena največjih osebnosti v motošportu, sedemkratni svetovni prvak MotoGP Valentino Rossi, ki je bil zaradi tega izločen iz prihajajoče dirke.

Ne glede na dejstvo, da gre v motošportu za izrazito ekipni šport, pa končnega rezultata ni moč doseči brez dirkača, ki mora dobro delo ekipe realizirati na stezi in osvojiti kar največje število točk. Čeprav je morda Rossi že izpadel iz najožjega kroga favoritov za naslov, pa bo njegov mitski status zagotovo streznil celoten svet motošporta, da se lahko pozitiven test zgodi prav vsakemu izmed dirkačev.

Takšen scenarij ima lahko ključen vpliv na razplet svetovnega prvenstva in lahko posameznega dirkača izloči iz boja za naslov. Enaka usoda kot Rossija je v Formuli 1 doletela Sergia Pereza, ki je zaradi okužbe s covidom prav tako izpustil dve dirki za Veliko nagrado. V primeru mehiškega dirkača ga je morda to stalo celo kariere, saj je ekipa Racing Point kmalu po njegovi vrnitvi potrdila podpis pogodbe s Sebastianom Vettlom. Morda bi Perez na zamujenih dirkah prikazal takšno predstavo, ki bi njegovega šefa prepričala, da ga vendarle obdrži tudi v prihodnosti. Tega ne bomo izvedeli nikoli, verjetno pa si bo to vprašanje zastavil mehiški dirkač sam.

Pozitiven test na covid je za dirkače še toliko bolj usoden zaradi letošnjega strnjenega koledarja, ki ga sestavlja kar nekaj t.i. trojčkov dirk. Dirkač lahko tako hipotetično ostane brez nastopa na kar treh zaporednih dirkaških vikendih, kar bi v Formuli 1 močno otežilo delo tudi vodilnemu Lewisu Hamiltonu, katerega prednost pred najbližjim zasledovalcem znaša zajetnih 69 točk.

Ob tem se postavlja vprašanje kaj bi tovrsten razplet, kjer bi dirkač zaradi pozitivnega testa na covid, pomenil za verodostojnost samega prvenstva. Zagotovo nič dobrega.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje