Daimler bo “agresivno” zmanjšal sredstva za Mercedesov program Formule 1

1

Lastnik Mercedesa Daimler je zavezan Formuli 1, vendar si prizadeva znižati stroške in zmanjšati vpliv avtomobilskih dirk na okolje, je potrdil izvršni direktor Ola Kaellenius.

Proizvajalec avtomobilov razvija načrt za ogljično nevtralnost športnih emisij, tudi z uporabo sintetičnih goriv, hkrati pa si prizadeva za manjše stroške tekmovanja v avtomobilskih dirkah.

Neto finančni vpliv se bo v naslednjih treh letih prepolovil. V Formuli 1 imamo še bolj agresiven cilj zmanjšanja stroškov, kot to velja za preostalo družbo. Znižanje stroškov je nujno, še posebej v teh negotovih časih,” je razkril Kaellenius.

Kaellenius je posebej poudaril, da je Daimler na dobri poti, da bi dosegel cilje glede zmanjšanja emisij ogljikovega dioksida v Evropi.

Mercedesov F1 program, ki je bil obujen leta 2010, je v šestih letih športno-hibridno-turbo dobe osvojil 12 naslovov Formule 1, konec te sezone pa bodo tej bilanci zagotovo dodali še dva; Lewis Hamilton bo po vsej verjetnosti postal sedmič svetovni prvak, medtem ko bo ekipa skupaj z Valtterijem Bottasom zagotovo osvojila tudi naslov konstruktorjev – že sedmi po vrsti.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Njihovi avti nimajo nobene veze z F1 edino lepo reklamo. In znižanje stroškov k večjemu še bodo večji ….