Ferrari na vse ali nič: Posodobitveni paket že ta vikend!

1

Čeprav so pri Ferrariju napovedali, da bosta lahko Charles Leclerc novi posodobitveni paket uporabila šele na tretji dirki na Madžarskem, je kvalifikacijski polom, ki ga je Ferrari doživel na Red Bull Ringu, v Maranellu prižgal rdečo luč.

Čeprav je šef ekipe Ferrari Mattia Binotto še v preteklem tednu zatrjeval, da bo Ferrari na prvih dveh dirkah sezone 2020 v Avstriji nastopil brez pomembnejših posodobitev, so streznitev prinesle že kvalifikacije, na katerih je Charles Leclerc osvojil sedmo, Sebastian Vettel pa 11. mesto.

Izvršni direktor Ferrarija Louis Camilleri je tako po prvi dirki v Avstriji razkril, da bo tovarna v Maranellu odrta 24 ur dnevno, saj si Ferrari želi posodobitveni paket pripeljati že na drugo dirko v Spielbergu.

Zagotovo uvrstitve, ki smo jih dosegli na kvalifikacijah niso takšne, ki pritičejo Ferrariju. Potrebna je bila hitra reakcija in zadovoljen sem, da je Mattia že sprožil določene ukrepe. Pospešili bomo razvoj in naredili vse kar je v naši moči, da bodo določene posodobitve pripravljene že za drugo dirko.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Ja lepo sam bistven problem ima ferrari s pogonskim sklopom po posredovanju fie lansko leto. Baje izgublja 0.7 s zaradi pomanjkanje moči. Motorji so pa letos zamrznjeni za nadgrajevanje torej velik problem za ferrari.