Horner: “Le vprašanje časa preden se Mercedes pridruži zabavi”

0

Osemkratni zaporedni konstruktorski prvaki na prvih štirih dirkah sezone niso uspeli rešiti enigme poskakovanja, ki nagaja novi generaciji dirkalnikov. Mercedes je na Florido pripeljal prvega od dveh kompletov posodobitev in hitrost srebrnih puščic je v petek dvignila marsikatero obrv – tudi obrv Christiana Hornerja.

Posodobitve se niso izkazale za rešitev poskakovanja – šef Mercedesa Toto Wolff je ves čas sicer opozarjal, da ekipa iz Brackleya tega tudi ni načrtovala. Sobotne kvalifikacije sta Mercedesova dirkalnika končala dobro sekundo za najboljšima dvema ekipama in marsikateri navijač Scuderie in Red Bulla si je ob tem globoko oddahnil.

A vendar šef bikov Christian Horner meni, da je le vprašanje časa preden se Mercedes priduži najboljšima dvema ekipama pri vrhu.

“Prve štiri dirke letošnje sezone so se izkazale za izjemne in če se bo takšno dirkanje nadaljevalo skozi vso sezono si lahko nadejamo izjemno tesno in zanimivo prvenstvo. Mercedes je za zdaj še nekoliko zadaj, vendar verjamem, da se bodo kmalu pridružili zabavi.”

Kaj se je v noči iz petka na soboto zgodilo z Mercedesovim dirkalnikom?

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje