Bottasa zamotil dvoboj med Hamiltonom in Russellom

0

Valtteri Bottas je večino dirke uspešno branil 5. mesto. Ko je varnostni avto dirkače ponovno zgostil, sta se na njegovem zadku znašla oba Mercedesa. Lewis Hamilton na trših pnevmatikah in George Russell na srednjetrdi različici.

Deset krogov pred koncem je Bottas zamudil zavorno točko in svojo Alfo Romeo zapeljal globoko v 17. ovinek in dirko skoraj končal v zidu.

“V ogledalih sem opazoval dvoboj Mercedesov. Pozoren sem bil nanju v kolikor bi moral zapreti vrata ali kaj podobnega. Zavrl sem trenutek prepozno, zgrešil vrh ovinka, odneslo me je na umazan del steze in komaj sem še lahko zavil in se izognil zidu. Na srečo nisem poškodoval dirkalnika.”

Čim je Bottas svoj dirkalnik usmeril nazaj na idealno linijo sta bila Mercedesa že ob njem in Finec se je moral sprijazniti s 7. mestom. Majhna napaka je švicarsko moštvo oropala še druge zaporedne uvrstitve med pet najboljših.

“Brez varnostnega avtomobila je bilo 5. mesto danes možno. Domov prinašamo nekaj pomembnih točk v boju za prvenstvo, poleg tega pa smo dokazali, da se lahko borimo s komerkoli v sredini.”

Valtteri Bottas rešil že izgubljeni dirkaški vikend Alfe Romeo

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje