Horner: “Le vprašanje časa preden bo zavrelo tudi med Verstappnom in Leclercom”

0

Ekipa Red Bull ni tujec tesnim bojem za naslov prvaka. Lanskoletna epska sezona med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom je bila polna konfliktov na in izven steze. Verstappen je sicer kasneje dejal, da so napetosti s sedemkratnim svetovnim prvakom izgledale večje kot so dejansko bile.

Sezona 2022 ponuja zelo tesen boj za prvaka, vendar dogajanje izven steze je za zdaj še vedno precej umirjeno. Šef Red Bulla Christian Horner meni, da je le vprašanje časa preden bo zavrelo tudi med Verstappnom in Leclercom.

“V lasnki sezoni je bilo dogajanja ob stezi prav toliko kot na njej, medtem ko se letos zdi, da smo bolj osredotočeni na stezo. Dirkanje med Charlesom in Maxom je bilo izjemno in prve dirke so bile izvrstne.”

Letošnja sezona bo dolga vsaj 22 dirk – 23, če se bo Formula 1 odločila nadomestiti dirko za VN Rusije, ki je s koledarja odpadla po februarski invaziji Ukrajine. Karavana se sedaj ponovno seli na ustaljene tirnice, saj nas čaka evropska turneja – Barcelona (22. maj), Monaco (29. maj) in Baku (12. junij).

“Upam, da se trend nadaljuje globoko v sezono in pričakujemo lahko, da bo v določenih trenutkih prišlo tudi do vroče krvi. Do sedaj smo videli zares spoštljivo dirkanje – trdo vendar pravično.”

Svetovno prvenstvo 2022 je za zdaj v znamenju le dveh ekip – se zabavi lahko kmalu pridruži Mercedes? V Barcelono naj bi pripeljali nov komplet posodobitev za W13.

Svetovno prvenstvo: Leclerc v vodstvu pred selitvijo v Evropo

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje