Binotto: “Red Bullu bo v določenem trenutku zmanjkalo denarja”

0

Letošnje svetovno prvenstvo Formule ena zaznamuje boj dveh ekip – Ferrari in Red Bull. Scuderia je sezono točkovno bolje začela kot njihovi neposredni rivali, ki so imeli največ težav z vzdržljivostjo Hondine pogonske enote. Vendar vse od dirke za VN Imole, Red Bullov dirkalnik izgleda superioren Ferrarijevemu in prednost Scuderie in Charlesa Leclerca se hitro topi. Z drugim in tretjim mestom v Miamiju ni bil zadovoljen šef italijanskega ponosa Mattia Binotto.

“Ko z dvema dirkalnikoma štartaš s prve štartne vrste, je vse razen zmaga razočaranje. Vendar biti razočaran z drugim in tretjim mestom je dober znak.”

Ekipi sta izbrali povsem nasproten pristop pri nadgrajevanju dirkalnika v letošnji sezoni. Scuderia bo dobrih 130 milijonov evrov za razvijanje dirkalnika porabila polj postopno in preračunljivo, metem ko so pri Red Bullu z nadgraditvami pohiteli in v tem trentku je treba priznati, da je RB18 boljši dirkalnik od F1-75.

“Red Bull je bil tokrat enostavno hitrejši – tako kot v Imoli. Dirkalnik so razvijali vse od začetka sezone, medtem ko ga mi nismo. Za to so zapravili veliko denarja in v določenem trenutku bodo z nadgrajevanji morali končati, saj jim bo denarja enostavno zmanjkalo. Finančna kapica ekipe omejuje neprestanega razvijanja in tudi njihov razvoj se bo v določeni točki zaustavil.”

Kljub temu da Red Bull Ferrarijevo vodstvo zelo hitro topi pa Binotto ostaja miren, saj njegova ekipa še vedno vodi z dirkalnikom, ki je pravzaprav zelo podoben tistemu na začetku sezone.

“Večkrat sem dejal, da bomo potrebovali približno pet dirk preden bomo lahko ocenili kompetitivnost dirkalnika. Letošnji dirkalniki so povsem nekaj novega in vedeli smo, da bo vsaka ekipa v začetku sezone poskusila zakrpati napake, ki jih je storila. V Barcelono bomo pripeljali nekaj nadgraditev in upam, da nas bodo le te vrnile v neposreden boj z Red Bullom.”

Red Bull je v tem trenutku hitrejši na ravninah, medtem ko Ferrari še vedno drži minimalno prednost v bolj tehničnih delih steze, a Binotto opozarja, da se je Red Bull zaostanek tudi v tem aspektu občutno zmanjšal.

Perez: Brez tehničnih težav bi imel možnost za zmago

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje