Schumacher o pričakovanjih v F1

0

Mick Schumacher je reflektivno razmišljal o njegovi krstni sezoni v Formuli 1, pri čemer je voznik Haasa priznal, da so ga določene stvari v F1 presenetile.

Nemec je v Formulo 1 prišel po zadnji zmagi v F2 leta 2020. V prejšnih kategorijah je mladi voznik pogosto potreboval kar nekaj časa za prilagoditev na bolid. Ob prihodu v F1 pa je bil presenečen nad tem, kako udobno se je že od prvega trenutka počutil v Haasovem bolidu. Poleg očitnih razlik med F1 in F2 v hitrosti vozil, pa je opazil tudi nekaj razlik ob dirkalnih stezah, ki so ga presenetile. “Predstavljal sem si, da bo v paddocku več nereda”, je dejal Schumacher za Auto Motor und Sport.

“Na progi se počutim bolj udobno, kot sem pričakoval. Počutim se sprejetega z odprtimi rokami.”

Na vprašanje po sezoni 2021, ali je kaj precenil, podcenil pri bolidu F1 in nasploh, je odgovoril, da: “nič, kar bi mi prišlo na misel”. Dodaja, da je avtomobil seveda precej hitrejši od vseh vozil, ki jih je vozil do sedaj, najbolj pa je izpostavil pomen spoznavanja pnevmatik, saj so zelo drugačne od teh, ki jih je bil vajen v F2.

Glede na njegovo hitrejšo prilagoditev v Formuli 1, kot v drugih serijah, je Schumacher dejal, da je to morda posledica dejstva, da je dosegel cilj, najvišji nivo motošporta. Dodaja tudi: “morda je to zaradi pristopa”. Formule za mlajše, so bile zanj le odskočna deska, vedno je imel v glavi misel, da upa da mu uspe priti do F1. Potem, ko mu je to uspelo, se je končno sprostil in osredotočil na delo, ki ga mora opraviti.

V sezoni 2022 bo vozil drugo sezono za ekipo Haas, poleg tega pa bo opravljal tudi dolžnosti rezervnega voznika pri Ferrariju.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje