Verstappen pojasnil zakaj ni preveril Hamiltona

0

Lewis Hamilton je po dirki izrazil začudenje, da Max Verstappen po njunem trčenju med dirko za VN Veliko nagrado Italije ni preveril njegovega stanja, temveč je preprosto odkorakal z mesta nesreče.

Verstappenov Red Bull je po trčenju pristal na vrhu Hamiltonovega Mercedesa, Britanca pa je ob tem varnostni sčitnik halo rešil pred močnim naletom Nizozemčeve pnevmatike, ki bi lahko bil celo usoden.

Hamilton je po dirki razkril, da čuti nekaj bolečin v vratu, ob tem pa izrazil začudenje, da Verstappen ni niti preveril njegovega stanja.

“Videl sem, da je Max prišel iz bolida in preprosto odkorakal,” je dejal Hamilton.

“To se mi je zdelo malce čudno, saj mislim, da se moramo ob nesrečah najprej prepričati, da je fant v katerega smo trčili v redu. Dobra stvar je, da sem lahko izstopil iz bolida. Vsekakor me malo boli vrat. Občutek je, kot da bi bilo malo slabše, ko je adrenalin popustil. Vendar bom delal z Ange [Angela Cullen], da bi to popravil. Iskreno, danes se počutim zelo, zelo srečnega. Hvala bogu za halo, ki je na koncu rešil moj vrat in najbrž tudi moje življenje.”

Na Hamiltonove besede se je kasneje odzval tudi Verstappen, ki je dejal:

Ne, Lewis je bil v redu. Ko sem bil že zunaj dirkalnika, je on še poskušal zapeljati vzvratno. Tega ne počneš, če nisi v redu.

Komisarji odločili: Tri startna mesta kazni za Verstappna!

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje