FIA: Kriva sta bila oba, toda Verstappen je bil bolj

0

Direktor dirk Formule 1 Michael Masi je po koncu dirke v Monzi pojasnil zakaj je kazen za trčenje med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom prejel zgolj slednji, čeprav so komisarji v svojem mnenju napisali, da bi se lahko oba izognila incidentu.

Hamilton in Verstappen sta ob boju v prvi šikani trčila v 26. krogu, oba kandidata za naslov pa sta dirko predčasno končala in ostala brez točk. Komisarji so za “bolj krivega” spoznali Verstappna, ki je tako prejel kazen pribitka treh startnih mest na naslednji dirki v Sočiju.

Pojasnjujoč postopek odločanja redarjev pri odločanju o kaznih, je Masi dejal, da je kazen treh startnih mest enaka pribitku petih sekund, toda ker Verstappen ni mogel nadaljevati dirke, bi mu jo bilo nemogoče izreči.

Komisarji so so spoznali, da sta bila pravzaprav vpletena oba, vendar je bil za nesrečo bolj kriv Verstappen. Imel je izbiro ali se vrne na stezo, ali pa odpelje po izletni coni, kot je to storilo veliko ostalih dirkačev. Čeprav bi lahko oba storila več, da bi se izognila trčenju, so komisarji ugotovili, da je bolj kriv Verstappen, zaradi česar je tudi prejel kazen treh startnih mest.

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje