Bottas v Sočiju pripravljen predati zmago Hamiltonu

0

Valtteri Bottas se po koncu letošnje sezone seli v ekipo Alfe Romeo, venrdar Mercedes še vedno računa na njegovo pomoč pri poskusu ohranitve naslova konstruktorskega prvaka. Prav tako se njegov moštveni kolega Lewis Hamilton še vedno bori za dirkaško krono.

Dirka v Sočiju je vedno veljala za Mercedesovo trdnjavo, kjer se Finec vedno počuti zelo dobro. V kolikor bo Bottas na dirki vodlini pred svojim Hamiltonom gre pričakovati, da bo ekipa Mercedesovo števiko dve prosila za zamenjavo mest. Bi bil Bottas pripravljen predati zmago?

“O tem smo se pogovarjali znotraj ekipe. V Formuli 1 moraš kdaj igrati ekipno in v kolikor se bomo znašli v situaciji kjer lahko pomagam osvojiti tako konstruktorsko kot dirkaško krono bom to storil. Lewis ima priložnost osvojiti slednjo in ni razloga zakaj mu ne bi pomagal.”

Bottas v tem trenutku za sedemkratnim svetovnim prvakom zaostaja za 80,5 točke. Do konca sezone pa je na sporedu še 8 preizkušenj.

“V tem trenutku poskušam le opravljati svoje delo najbolje kar lahko. Vsako dirko poskušam zmagati. Zaostanek za obema pred menoj je kar velik, vendar to ne pomeni, da bo takšen tudi ostal.”

Mercedesa pred Verstappnom na 1. prostem treningu v Sočiju

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje