FIA želi leta 2025 dirkalnike, s katerimi bo možno dirkati v dežju

0

Dirka za VN Belgije v Spa Francorchampsu je bila zagotovo eno večjih razočaranj letošnje sezone Formule 1, saj je pravzaprav ni bilo. Po odpeljanih treh krogih za varnostnim avtomobilom je namreč obveljal vrstni red v katerem so dirkači dirko tudi pričeli, po veljavnem pravilniku pa so bile podeljene polovične točke.

V Spaju so bile razmere tako slabe, da si vodstvo Formule 1 dirke ni upalo izpeljati. Predsednik FIE Jean Todt trdi, da so Michael Masi in njegova ekipa postopali povsem pravilno. “Veliko ljudi je kritiziralo naše odločitve v Spaju, toda kaj bi se zgodilo, če bi imeli po startu deset nesreč s poškodbami? Verjetno bi nas hoteli linčati in tudi če ne bi bilo poškodb, bi bili tarča kritik,” je Francoz dejal v pogovoru za Autosport.

Kljub temu se Todt želi takšnim situacijam v bodoče izogniti. Francoz priložnost za spremembe vidi leta 2025, ko bo predstavljena nova generacija motorjev.

“Ob snovanju predpisov za sezono 2025 moramo razmisliti o dirkalnikih, s katerimi bo možno dirkati tudi v dežju. Se spomnite Laude in dirke v Fujiju leta 1976? On je bil edini dirkač, ki ni želel dirkati v tistih razmerah. Danes vsi dirkači razmišljajo tako kot on.”

Ecclestone po VN Belgije izgubil upanje v Formulo 1: To je bila katastrofa

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje