Komisarji odločili: Tri startna mesta kazni za Verstappna!

0

Kontroverzno trčenje med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom so po koncu dirke za VN Italije preiskovali komisarji, ki so sprejeli odločitev, da je za nesrečo kriv Verstappen, ki je prejel kazen treh startnih mest na naslednji dirki v Sočiju.

Hamilton in Verstappen sta v boju za položaj v prvo šikano zapeljala kolo ob kolesu, po trčenju pa sta oba dirko končala v pesku.

Verstappnov Red Bull je obstal na vrhu Hamiltonovega Mercedesa, pri čemer se je eno od Nizozemčevih koles dotaknilo celo Hamiltonove čelade.

Verstappen in Hamilton sta po dirki krivdo za trčenje pripisala drug drugemu, s preiskavo incidenta pa je nemudoma pričela tudi FIA.

Oba dirkača sta bila po dirki poklicana na zagovor h komisarjem FIE, ki so odločili, da je trčenje povzročil Verstappen, ki je prejel kazen treh startnih mest na naslednji dirki, ki bo čez dva tedna v Sočiju.

Komisarji so v svojem poročilu zapisali, da je bil Verstappen predaleč za Hamiltonom, da bi mu le ta moral pustiti prostor. Ovinek je posledično pripadel Hamiltonu, večji delež krivde za trčenje pa je pripadlo Verstappnu.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje