Rossi: “Renault je v zadnjih letih izgubil zaupanje kot dobavitelj motorjev”

0

Renault je v letošnji sezoni edini dobavitelj motorjev, ki s svojo pogonsko enoto zalaga le eno ekipo, svojo ekipo Alpine. Še v lanski sezoni je McLaren uporabljal Renaultove pogonske sklope, dve leti poprej pa še Red Bull. Slednji so med letoma 2010 in 2013 osvojili štiri zaporedne naslove svetovnih prvakov, a zlati časi so z uvedbo novih turbo V6 motorjev minili.

CEO ekipe Laurent Rossi je priznal, da je ekipa kot kaže v zadnjih letih izgubila zaupanje kot dobavitelj motorjev:

“Naš motor kot kaže ni več privlačen za ekipe. Mislim, da smo si v preteklosti velikokrat zabili avtogol, saj smo pogonsko enoto posikušali preveč prilagoditi ostalim ekipam. Posledično smo morali motor razvijati v dve različni smeri in podatki, ki smo jih prejeli v nasprotno smer prav tako niso bili primerljivi.”

Za veliko škode je poskrbel izredno javen spor z Red Bullom v zadnjih dveh letih sodelovanja, kjer sta bila glavna protagonista zgodbe Christian Horner in Cyril Abiteboul.

“Sedaj napredujemo hitreje, saj se osredotočamo le nase. Ko se bo vse ponovno rešilo, verjamem, da bomo ponovno privabljali kupce.”

Renault se je v preteklem letu veliko povezovalo z ekipo Williams in morebitni obuditvi sodelovanja. Williams je z Renaultovim motorjem osvojil kar pet naslovov konstruktorskih svetovnih prvakov – 1992, 1993, 1994, 1996 in tudi zadnjega do današnjega dne leta 1997.

Honda s posodobitvami motorja Red Bull pošilja po naslov

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje