Alosno: “Imamo dobre možnosti za dvojne točke in to želimo izkoristiti”

0

Esteban Ocon bo današnjo dirko začel z 8. štartne pozicije, njegov moštveni kolega Fernando Alonso, ki je v četrtek praznoval 40. rojstni dan pa mesto nižje. Zimzeleni španec je z rezultatom zadovoljen, a poudarja, da se točke delijo jutri.

Boji v dirkaški sredini so izredno izenačeni, saj Alpine zaostaja le 9 točk za ekipo Alpha Tauri, katera ima glavnga aduta Pierra Gaslyja na 5. štartnem položaju in 8 za Aston Martinom, katerega Sebastian Vettel bo štartal kot 9., Stroll 12.

“Zadovoljen sem. O dirkališču smo imeli nekaj dvomov – ali bomo sposobni konkurirati tukaj, vendar oba dirkalnika v Q3 sta razblinila dvome. Točke se delijo danes, zato si želimo še dobro izvedeno dirko.”

Resda štartna pozicija na Hungaroringu pomeni veliko, a Pirelli istočasno napoveduje možnost dveh različnih (en ali dva postanka), a izenačenih strategij, ki bi lahko dodatno premešale končno klasifikacijo.

“Sobota tukaj pomeni več kot na preostalih dirkališčih, saj je prehitevati težko. Če bo šlo na štartu vse v redu mislim, da smo večino dela že opravili. Imamo dobre možnosti za dvojne točke in to želimo izkoristiti.”

Verstappen ni jezen na Hamiltona: Tako ali tako ne bi našel štirih desetink

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje