Hamilton: “Napaka nima veze s pritiskom”

0

Mercedes je do zadnjih nekaj minut kvalifikacij imel vse pod nadzorom. Hitrost srebrnih puščic je že na petkovih prostih treningih nekatere dirkače prisilila v priznanje, da je ekipa iz Brackleya ta konec tedna povsem v svoji ligi. Vendar steza se je skozi kvalifikacije redno sušila in zadnjih nekaj minut je bilo primernih za prve poskuse z najmehkejšo različico pnevmatik za suho stezo.

Lewis Hamilton je po dveh krogih na pnevmatikah za rahel dež nekoliko neprevidno zapeljal v bokse in s sprednjim levim kolesom udaril ob zid ter zlomil sprednje krilce. Mnogi namigujejo, da je intenziven boj z Maxom Verstappnom prišel do živega sedemkratnemu svetovnemu prvaku prav med dirkaškim vikendom, ko bi ta moral izkoristiti Nizozemčev štart z začelja.

“To ni imelo nič veze s pritiskom – le napaka na nepravem mestu in napake se dogajajo. V bokse sem pripeljal nekoliko hitreje, saj sem vedel, da nimam veliko časa in ga bom čim več potreboval na stezi.”

Hamilton se je na stezo vrnil s časom za le en ogrevalni krog, kar se je – zaradi hladne steze – izkazalo za premalo.

“Steza se je sušila in oprijem je postajal boljši. Nekoliko sem precenil zmožnosti dirkalnika in zadel zid. Nad seboj sem precej razočaran, vendar tako pač je in zadevo bom poskusil čim prej pozabiti in se osredotočiti na izive, ki so pred menoj.”

Tudi Hamiltonu kazen startnih mest?

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje