Nekdanji šef Mclarna se z Aston Martinom vrača v F1

0

Nekdanji šef ekipe McLaren Martin Whitmarsh se bo kot novi izvršni direktor skupine Aston Martin Performance Technologies vrnil v Formulo 1.

Britanec je bil najbolj znan po obdobju, ki ga je med letoma 1989 in 2014 preživel pri Mclarnu, od leta 2008 pa je bil tudi šef ekipe iz Wokinga.

Odkar je zapustil F1, je bil vključen v različne projekte, med drugim je bil predsednik tehnološkega zagonskega podjetja BAR Technologies, podobno vlogo pa je opravljal v partnerstvu Offshore Wind Growth. Prav tako je bil močno vključen v nedavno ustanovljeno komisijo Lewisa Hamiltona.

Whitmarsh je bil povabljen k vodenju novega oddelka Aston Martin Performance Technologies, katerega cilj je razširiti tehnologijo F1 in cestnih avtomobilov britanskega proizvajalca športnih avtomobilov v ključnih industrijskih sektorjih.

Predsednik in lastnik Aston Martina Lawrence Stroll je dejal, da je imenovanje Whitmarsha še en korak pri njegovem prizadevanju, da britansko znamko popelje na vrh Formule 1.

“Martin bo imel odgovornost višjega vodstva in mi bo pomagal ter me podprl pri določanju nove strateške usmeritve za Aston Martin Performance Technologies in njene podružnice, vključno z ključnim ciljem, da v naslednjem letu vodi preobrazbo Aston Martina v organizacijo, ki bo zmagala v svetovnem prvenstvu F1.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje