VN Madžarske: Kakšni so pogoji vstopa na Hungaroring

0

Formula 1 se bo prihajajoči konec tedna ustavila v Budimpešti, kjer bo znamenito dirkališče Hungaroring gostilo dirko za VN Madžarske, ki si jo tradicionalno ogleda tudi veliko ljubiteljev F1 iz Slovenije. V luči trenutne situacije, ki jo močno zaznamuje pandemija koronavirusa, vam posredujemo določene napotke, ki vam bodo olajšali obisk dirke na Madžarskem.

Kljub temu, da so organizatorji dobili dovoljenje za polno zaseden tribune, morate za vstop na dirkališče poleg veljavne vstopnice predložiti še t.i. “covid imunsko” zapestnico, ki pa je ne bodo izdajali na sami stezi, temveč na dveh določenih točkah v bližini dirkališča.

  • Aquarium Club, ki se nahaja na naslovu: 1051 Budimpešta, Erzsébet ter12.
  • Parkirišče Fót Auchan (2151 Fót, Fehérkő u. 1.)

Medtem ko se prvo prevzemno mesto nahaja v središču Budimpešte, je drugo locirano približno deset kilometrov od steze.

Pomembno: Brez te zapestnice ne boste mogli vstopiti na Hungaroring! Ne bo je mogoče dobiti niti v bližini dirkališča, temveč zgolj na teh dveh prevzemnih mestih. Izjema so navijači, ki vstopnico kupijo neposredno na progi.

Razlog za ta ukrep je preprost. Skratka, organizatorji na vhodu ne bi mogli preveriti vseh vstopnic, cepilnih izkaznic ali negativnih testov. Cilj tega ukrepa je torej pospešiti in poenostaviti nadzor skladnosti s pogoji za vstop na dirkališče, kar pomeni, da boste ob vstopu predložili le vstopnico in zapestnico. Mlajši od 18 let te zapestnice ne potrebujejo, če so pod nadzorom starejše osebe.

Organizatorji ob tem naprošajo, da zapestnico prevzamete čimprej, da se na ta način izognete prometnim konicam in drugim zastojem ob poti na dirkališče.

Na teh dveh točkah bodo preverili osnovni predpogoj za vstop na dirkališče, ki je bodisi negativni test, bodisi potrdilo o cepljenju ali dokazilo o prebolevnosti. Navijači, ki prihajajo iz tujine, morajo predložiti:

Negativni PCR test z imenom osebe, ki ni starejši od 72 ur ob času odpiranja steze, kar je vsak dan ob 07:30. Če torej vstopite na dirkališče v nedeljo, preverite, ali test ni starejši od 72 ur glede na nedeljo, 1. avgusta. ob 7.30. Pomembna sta datum in ura samega testiranja in ne čas, ko ste prejeli rezultat. Torej, če boste test opravili v četrtek po 7.30 zjutraj, boste na stezo dostopali ves vikend. Test PCR je treba predložiti v tiskani obliki in v madžarskem ali angleškem jeziku.

Potrdilo o cepljenju ali imunosti. Slovenci smo državljani Evropske unije in zato bo sprejeto digitalno potrdilo EU Covid, ki ga lahko naložite na mobilno aplikacijo. Če ste bolezen preboleli, morate predložiti potrdilo o imunosti (tako imenovana imunitetna izkaznica). Potrdilo zdravnika ali stari pozitivni test PCR ne bo sprejet. Za razliko od testa PCR so ti dokumenti sprejeti tudi v elektronski obliki.

Za cepljene obiskovalce ni pomembno število odmerkov cepiva ali število dni od zadnjega cepljenja. Tudi če ste bili cepljeni samo z enim odmerkom zdravila Pfizer ali Moderna, lahko nemoteno dostopate do dirkališča. Na mestu prevzema ne bodo niti preverili datuma cepljenja. Na podlagi veljavnih predpisov se bo preverjala samo veljavnost izkaznic o cepljenju.

Ob izdaji zapestnice je treba predložiti tudi osebno izkaznico ali potni list. Drugi dokumenti, kot so vozniška dovoljenja, ne bodo sprejeti. Pomembno je, da zapestnico prevzamete osebno. Zapestnice za prijatelja ali družino ne bo mogoče prevzeti, tudi če imate vse njihove dokumente. Osebje vam bo to zapestnico pritrdilo na točki razdeljevanja in jo morate paziti. V primeru uničenja, poškodbe ali izgube zapestnice ne boste smeli vstopiti dirkališču. Ob vstopu na stezo pokažete vstopnico in imuniteto zapestnico.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje