Hamilton kot prvi dirkač v zgodovini dosegel neverjetno mejo 100. zmag v Formuli 1

0

Z zmago na VN Rusije je Lewis Hamilton postal prvi voznik v zgodovini Formule 1, ki je dosegel magično mejo 100. zmag.

Dirkač Mercedesa je v olimpijskem parku v Sočiju premagal vso konkurenco in slavil zmago na dramatični dirki za VN Rusije v Sočiju. Hamilton je ob koncu dirke , ko je v Sočiju pričelo deževati zapeljal po pnevmatike za rahel dež, s čimer je ugnal Landa Norrisa, ki je vodil večji del dirke, na koncu pa tvegal s pnevmatikami za suho stezo in zasedel osmo mesto.

Svojo prvo zmago je Hamilton dosegel v šestem nastopu za Mclaren v premierni sezoni 2007, od tedaj pa jih je sedemkratni svetovni prvak nanizal še 99. V zadnjih 15. letih je v vsaki sezoni slavil vsaj na eni dirki. Potem ko je lani presegel rekord 91. zmag Michaela Schumacherja, pa je Hamilton sedaj svoj dosežek potisnil v nove višave.

Hamilton je stotico lovil od zmage na dirki v Silverstonu, Britanec pa je mejnik vendarle dočakal v olimpijskem parku v Sočiju.

“Precej dolgo je trajalo, da smo prišli do stotice,” je po dirki dejal Hamilton. “Sploh nisem bil prepričan, ali bo prišla ali ne.”

Rad bi se zahvalil celotni ekipi, ki je opravila neverjetno delo. Sprejeli so ključno odločitev, ki nam je na koncu prinesla zmago. Lando je dirkal izjemno in po suhi stezi bi ga težko prehitel. Na koncu nam je uspelo z nekaj sreče in dosegli smo nov neverjeten mejnik.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje