Schumacher: “V prihodnji sezoni bo koncept morda uspešnejši”

0

Na dirki v Silverstonu smo prvič na delu videli nov dirkaški format. Že v petek so bile na sporedu kvalifikacije, v soboto šprinterska dirka oz. šprinterske kvalifikacije in nato v nedeljo še dirka.

Šprint je tako pri ekipah, dirkačih, kot navijačih pustil mešane občutke. Po nekaj uvodnih krogih, se je večina dirkalnikov zataknila v vlaku, saj je bilo prehiteti izredno težko. Mick Schumacher upa, da bo zaradi novih dirkalnikov v prihodnji sezoni bolje.

“Sam koncept je zanimiv, vendar s temi dirkalniki je slediti zelo težko. Morda v prihodni sezoni, ko bodo dirkalniki sledili novim dirketivam, bo koncept uspešnejši.”

Dirkalniki za sezono 2022 bodo morali slediti novim tehničnim direktivam, ki zagotavljajo manj turbolentnega zraka za dirkalnik, ki sledi. Novost je v Formulo 1 upeljana z namenom, da izboljša prehitevanje.

“Je drugače kot karkoli do sedaj. Mislim da naredi stvari nekoliko bolj zanimive, saj omogoči navijačem videti dirkanje tudi na soboto. Sam imam raje konvencionalen dirkaški vikend. Sicer dvomim, da se bodo šprinterske dirke ponavljale redno. Morda jih bo nekaj na sezono.”

Wolff upa na športni boj: V nasprotnem primeru sledijo nova trčenja

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje