Leclerc: “Seb je na svoje dobre dni bil neverjeten”

0

Charles Leclerc je na dirki v Silverstonu osvojil svoje prve stopničke v letošnji sezoni. Po uvodnem kontaktu dveh najboljših je Monačan prevzel vodstvo in vodil skoraj vse do konca – na koncu je bil premočan Lewis Hamilton v Mercedesu.

V pogovoru za uradni podkast Formule 1 “Beyond the Grid” je novinar Tom Clarkson zvezdo Ferrarija povprašal o najzahtevnejšem moštvenem kolegu, ki ga je v svoji kratki karieri Leclerc imel.

“Težko bi se odločil med Sebastianom in Carlosom. Seb je – na svoje dobre dni – bil neverjeten. Težko ga je bilo premagati, če ne nemogoče. Sam sem ga videl bolj kot starejšega brata, saj ima toliko izkušenj in ne kot nekoga, ki ga je treba premagati. S Carlosom je nekoliko drugače, saj sva oba podobne starosti in zelo tekmovalna.”

Vettel in Leclerc sta se med svojim dvoletnim skupnim dirkanjem za Ferrari kar nekajkrat zapletla na stezi – VN Brazilije 2019 in VN Avstrije 2020. Poleg tega Vettel ni bil zadovoljen z rezultatom kvalifikacij v Monzi leta 2019, ko mu Monačan ni zagotovil zaveterja, kot naj bi bilo zmanjeno.

Čez zimo 2020 je Leclerc podpisal 5-letno pogodbo (najdaljšo v zgodovini Ferrarija), medtem ko je Binotto Vettlu pokazal vrata. Leclerc kljub temu trdi, da atmosfera pri poskočnih konjičkih ni bila slaba.

“Z izjemo incidenta v Braziliji, kjer sva po dirki imela vsak svoje mnenje o tem kar se je zgodilo, ni bilo težko. Najtežji del so bili najvrjetneje mediji, ki so na vsak način želeli prikazati, kot da so med nama nekakšni spori, medtem ko jih ni bilo.”

Vettel je po sezoni 2020 zapustil Ferrari in se preselil k Aston Martinu, kjer Nemec že spominja na svoja najboljša leta dirkanja.

Raikkonenu je vseeno kdo ga bo zamenjal

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje