Red Bull najel odvetnika za preiskavo možnih postopkov proti Hamiltonu

0

Helmut Marko, ki je zaradi incidenta v prvem krogu dirke za VN Velike Birtanije še vedno zelo jezen, je razkril, da je Red Bull najel odvetnika, ki bo ekipi pomagal pri preiskavi možnih postopkov proti Lewisu Hamiltonu.

Red Bull in Max Verstappen sta bila pred dirko v Silverstonu v izjemni formi. Nizozemec in njegova ekipa sta si posledično v skupnem seštevku voznikov in konstruktorjev izborila občutno prednost pred Lewisom Hamiltonom in Mercedesom, a ta je po VN Velike Britanije skopnela. Red Bull sedaj s pomočjo odvetnika preiskuje, ali je Hamiltonu možno naknadno naložiti višjo kazen.

“Odvetnik mora raziskati, kaj lahko v takšnih razmerah naredimo v okviru športnega prava. Na srečo je z Maxom vse v redu. Dirkalnik in morda tudi motor sta pokvarjena. Tega si ne bi smeli dovoliti. Hamilton bi moral biti suspendiran,” je Marko dejal v pogovoru za Kronen Zeitung. Avstrijec je prepričan, da je bila desetsekundna kazen, ki jo je zaradi incidenta prejel Hamilton, premila:

“To je smešno, a morda so krivi predpisi. Potrebno bi jih bilo pregledati, prav tako pa preveriti delo komisarjev. Perez je za rahel stik, kjer nihče ni zletel s steze, prejel dve petsekundni kazni. Hamilton bi lahko poleg desetih sekund prejel kazen vožnje skozi bokse.”

Helmut Marko: Hamilton bi si zaslužil prepoved nastopa na eni dirki

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje