Hakkinen: “Čista dirkaška nesreča”

5

Nesreča me Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom je razdelila javnost Formule 1. Nekateri so dogodek videli kot očitno napako Lewisa Hamiltona, spet drugi dirkaški incident. Nekdanji svetovni prvak Mika Hakkinen je eden izmed slednjih.

“Nedeljsko trčenje med Verstappnom in Hamiltonom je čista dirkaška nesreča. Ko dirkaš pri takšnih hitrostih, za zmago, se te stvari dogajajo. Ko si v takšni situaciji ni popuščanja. Naloga dirkača je dirkati kolo ob kolesu in kdaj se dirkaliki staknejo.”

Je Hakkinen zapisal v svoji kolumni za športno-stavni portal Unibet. Finec je leta 1995 v Aldelaidu doživel nesrečo podobne jakosti, ko je izgubil nadzor nad svojim McLaren-Mercedesom.

“V tistem ovinku si zares ne želiš izgubiti nadzora nad dirkalnikom. Pri takšnih nesrečah dirkači niso preživljali v preteklosti in dobro je videti, da je Max v redu. Mislim, da bo ta dogodek še bolj spodbudil rivalstvo med njima. Nihče od njiju si tega ne bo želel ponoviti, a prav tako dvomim ali bosta pripravljena dvigniti stopalko za plin.”

Jos Verstappen besen na Wolffa: “Ni mu treba več klicati”

 

guest
5 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Ritter

Končno..
Se popolnoma strinja z Miko. Fantje naj dirkajo in ne mi jamrat, ti si bi prehitr, tuki se ne prehiteva itd itd. Vedno se je in vedno se bo pri takih “petelinih” to dogajal. Je bilo pa končno malo dirkanja in ne samo prehitevanje v boxih.

Če bi se to dogajal med Nikita Mazepin-om in Nicholas Latifi-jem, se sploh nebi nobedn s tem ukvarju, bi samo rekl da se repenčita, tako kot se tudi ta dva voznik v RB in M.

Bedarija, da se sedaj drugi pregovarjate namesto njiju.

Đevad Njuhalo

A da se nebi nihče ukvarjal z Mazepinom in Latifijem?!? So pa ja največ kazni do sedaj dobili vozniki iz “ozadja”, ko in kadar so pač počeli takšne in drugačne oslarije…pa ne le ubogih 10 sekund, kar je dobesedno neverjetno in kratko-malo izjemno smešna kazen za to in samo to situacijo. Dobili so, nekateri tudi žal večkrat, pred startom kazen treh štartnih mest, če ne več. Med dirko pa še kakšen dodaten postanek v ‘boksih’ brez menjave pnevmatik s podobno 10 sekundno stop’n’go situacijo. In seveda so posledično morali spet v ‘boks’ po nov set pnevmatik…itd. Ampak tako pač je… Preberi več

Ritter

Jp, kazen je bila, imate prav. Ukvarjanje po tekmi je bilo mišljeno. Se oproščam, ker nisem bolj točno napisal.
Take drame, po tekmi, ni za dirkače v ozadju. To se dogaja samo za ta dva “petelina”.

Đevad Njuhalo

OK, ne pravim, da se strinjam, ampak sprejmem razlago.

Đevad Njuhalo

Da, zelo pametno…pa dajmo Hakklkrajca poslušati, ker je pač izgubil oblast nad vozilom in točno ve kakšna je bila ta situacija… Pa dajmo potemtakem poslušati tudi soseda, morda pa on ve kako je to… Ali pa enostavno poskušajmo/poslušajte mene, ker pač jaz osebno menim, da je vse skupaj popoln nesmisel in da naj Hamilschmidt dobi vse ostale dirke a predtem naj vsakič spravi z dirke Verstappna in naknadno naj mu odvzamejo 10 sekund in ne dodajo, če bi mu slučajno ne uspelo prehiteti Alonsa… Bi pa v vsakem primeru nikakor ne bilo napak poslušati zdravo pamet, kaj menijo eminentna gospoda?… Preberi več