Marko impresioniran nad Verstappnom: Navaden smrtnik takšne nesreče ne bi preživel

2

Glavni svetovalec ekipe Red Bull Dr Helmut Marko je razkril, da se Max Verstappen po trčenju z Lewisom Hamiltonom počuti dobro, po njegovem mnenju pa je to predvsem rezultat izjemne fizične pripravljenosti nizozemskega zvezdnika.

Ob koncu prvega kroga je Hamilton napadel Verstappna ob tem pa trčil v dirkača Red Bulla, ki je izgubil nadzor nad svojim bolidom in silovito trčil v zaščitno ograjo. Verstappen je tako videno pretresen dirko končal že v prvem krogu, medtem ko je Hamilton za trčenje prejel kazen 10. sekund pribitka.

Nizozemski dirkač je trčil z izjemno silo 51G, kljub silovitemu trčenju pa jo je Verstappen na srečo odnesel zgolj z nekaj modricami.

Nad dejstvom, da je Verstappen nesrečo preživel brez poškodb, je bil olajšan tudi Helmut Marko, ki je za Motorsport-Total povedal:

“Mislili bi, da bo po trčenje z 51G popolnoma polomljen, toda na veliko srečo se je vse končalo dobro. Ima manjše bolečine v vratu, drugače pa je z njim vse v redu. Normalen smrtnik najverjetneje takšnega trčenja ne bi preživel.”

Mercedes: Če dirka ne bi bila prekinjena z rdečo zastavo, bi Hamilton odstopil

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

Glede na to, da bi naj Max Verstappen imel 67 kg, si lahko zamislite trčenje z silo 51G, kar bi pomenilo, da je na njegovo telo pri trčenju delovala sila 3.417 kg. David Purley dirkač Formule 1, ki je imel nesrečo v Silverstonu leta 1977 in je preživel strahovito nesrečo, ko je delovala sila kar neverjetnih 179 G…takšna sila je nastala ob hitrosti 177,02 Km/h in deformaciji ob trčenju dirkalnika 66,04 cm. Zaradi udarca se mu je ustavilo srce, a je zdravnik uspel z oživljanjem. Žal kasneje ni več dirkal v Formuli 1 in je izgubil življenje 2.julija 1985 v… Preberi več

Đevad Njuhalo

Žalostno a resnično…