Kaj je bilo v e-mailu, ki ga je Toto Wolff poslal direktorju dirke?

1

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je razkril nekatere podrobnosti elektronskega sporočila, ki ga je po trčenju med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom poslal direktorju dirk Formule 1 Michaelu Masiju.

Dramatična dirka v Silverstonu je svoj vrhunec doživela že ob koncu prvega kroga, ko sta v ovinku Copse trčila glavna kandidata v boju za naslov svetovnega prvaka Max Verstappen in Lewis Hamilton.

Verstappen je dirko po silovitem trčenju končal v zaščitni ograji, takoj po incidentu pa sta ekipi Red Bull in Mercedes na direktorja dirke Michaela Masija naslovile svoje videnje incidenta. Medtem ko so pri Red Bullu zahtevali ostro kazen za Hamiltona, pa je Toto Wolff v sporočilu, ki smo ga slišali v neposrednem prenosu Masiju sporočil, da mu je poslal elektronsko sporočilo z interpretacijo pravilnika.

Masi je Wolffu diplomatsko odgovoril, da med dirko ne spremlja elektronske pošte, Wolff pa je po dirki pojasnil kaj se je skrivalo v zloglasnem sporočilu.

“Poslal se mu pravila s skicami o tem kdo si lasti ovinek in to ne samo izhod iz ovinka,” je dejal Wolff.

“Šlo je za trdo dirkanje in na koncu so se odločili za kazen, verjetno zaradi visoke hitrosti. Čeprav se z odločitvijo ne strinjamo, jo pač moramo sprejeti.”

Wolff po trčenju direktorju dirke poslal email

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

Po trčenju v Silverstonu med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom, ko se je Toto Wolff odpravil kar v sobo h komisarjem, je sedaj FIA temu naredila konec. Sedaj se bo lahko prišlo do “kolegija komisarjev”, ki so edini kompetentni za kaznovanje neprimernega ravnanja, samo po njihovem povabilu in ne še preden se bodo odločali o kaznovanju…
https://autosprint.corrieredellosport.it/news/formula1/2021/07/22-4520787/la_fia_vieta_l_entrata_in_direzione_gara_dai_commissari_solo_se_convocati/