Ocon in Alpine našla razlog za nedavne slabše rezultate

0

Esteban Ocon je izvrstno začel sezono in si posledično prislužil podaljšanje sodelovanja z ekipo Alpine za nadaljna tri leta, vse do konca sezone 2024. A takoj po naznanitvi so se začele težave, saj se je francozova forma obrnila navzdol, medtem ko je njegov moštveni kolega Fernando Alonso redno dosegal točke.

24-letni Ocon dirke ni končal vijše od 14. mesta in ekipa ni uspela najti rešitve za nenadne slabše rezultate. Na dirko v Silverstone so se pri Alpinu odločili pripeljali novo šasijo.

“Mislim da je to rešilo težave ki smo jih imeli. Ni bilo le vprašanje nove šasije, vendar tudi nekaterih preostalih delov. Težavo smo zaznali po dirki v Avstriji in spraševali smo se ali morda tu tiči razlog.”

Ocon se je kvalificiral kot 13., v šprinterskih kvailifikacijah pridobil kar tri mesta in dirko zaključil na 9., ter domov odnesel dve točki svetovnega prvenstva.

“Edina stvar, ki mi je v tem trenutku pomembna je, da se v dirkalniku počutim dobro. V trenutku, ko sem zapeljal iz garaže smo bili spet kompetitivni.”

Leclerc: “Seb je na svoje dobre dni bil neverjeten”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje