Clear: Schumacher je bil pri razumevanju ekipne dinamike veliko boljši od Hamiltona

0

Lewis Hamilton je s statističnega vidika že najuspešnejši voznik Formule 1 vseh časov, po mnenju inženirja Jocka Cleara, ki je delal tako s Hamiltonom, kot Michaelom Schumacherjem, pa je bil Nemec vendarle nekoliko bolj kompleten dirkač.

Clear trenutno pri Ferrariju trenira Michealovega sina Micka Schumacherja. Nemec je letos z ekipo Haas debitiral v Formuli 1. Clear mlademu dirkaču pomaga s tehnične strani, pred svojim prestopom k Ferrariju pa je pri Mercedesu sodeloval tudi z Lewisom Hamiltonom.in Michaelom Schumacherjem.

V nedavnem intervjuju za SportsBild je odgovarjal na vprašanja o svojem delovnem mestu in pojasnil zakaj ima Lewis v primerjavi z Michealom več težav z ekipno dinamiko.

“Michael Schumacher je izjemno dobro sodeloval z ekipo. Znal je motivirati ljudi. Motošport se lahko zdi samoten šport, saj je v dirkalniku samo ena oseba, toda to je pravzaprav moštveni šport. Lewis je bil v tem pogledu manj naraven. V načinu nadzora bolida je bil morda celo bolj naraven, morda boljši od Michaela, toda nikoli ni tako dobro razumel same dinamike v ekipi.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje